Maja Štamol o kolekciji, ki jo bo predstavila v okviru pomladne edicije LJFW

22. 3. 2018 // Scena / Napovednik

Pri Fordu, ki z LJFW po jesenski ediciji sodeluje drugič, so se znova odločili finančno podpreti kolekcijo Maje Štamol, saj odseva Fordove lastnosti kakovostnih materialov in izdelave, elegance, udobja, zanesljivosti. Tako Majine kreacije, kot Fordova vozila, so namenjena vsem, ki so modno ozaveščeni, vedo, kaj želijo in, ki si znajo privoščiti življenje. Vse to se prepleta v Majini kolekciji Fashion & sweets.

Majo Štamol so pri Fordu v okviru LJFW izbrali že drugič. Kot priznano ime v slovenskem modnem oblikovanju jo odlikuje uveljavljen in priljubljen stil, ima jasno vizijo in ve, kaj hoče v življenju. Takšna je tudi sedma generacija Fieste: sodobna, z občutkom za stil, aktivna, strastna, urbana in elegantna dama srednjih let. Lastnica nove Fieste nosi tudi kose Majine kolekcije, ki so primerni za različne vsakodnevne stile, življenjski slog in starostne skupine.

Maja Štamol o svoji kolekciji Fashion & sweets, ki bo samostojno predstavljena v okviru pomladne edicije LJFW v četrtek, 5. aprila, ob 20. uri, pravi: “Sladkorčki nam popestrijo dan in ves čas lepšajo življenje. Lahko so drobni, lahko so veliki, lahko so razkošni, barviti ... Lahko so kreacije, potovanje, čevlji, nakit, avto, lahko pa le očarljiv pogled ali pa droben desert.”

Kolekcija sledi stilu oblikovalke in ceni ročno delo. Oblačila so udobna in ‘nosljiva’, izdelana iz posebnih, a kakovostnih naravnih materialov v črni, beli, peščeni ter lila in pudrasto roza. Detajli, ki so rezultat ročnega dela, so unikatni in dopolnjujejo ter nadgrajujejo čiste linije osnovnih kosov oblačil. Na modni pisti bo Maja tokrat predstavila dnevne in lahkotnejše kose, ki jim bodo sledila posebna, a ne ravno tipična, večerna oblačila.

Tokrat bo skupen poudarek na LJFW, eden od ‘sladkorčkov’ Maje Štamol in Forda, glasba. Fiesto namreč odlikuje izjemen zvočni sistem B&O Play, ki vozniku pričara občutek koncertne dvorane, Majinim kosom pa glasba doda tisto nekaj, unikaten stil, ritem in gibanje, da oblačila izrazijo in poudarijo strast, karakter in eleganco ženske, ki jih nosi.

V. J.

Foto: Mimi Antolovič

maja_stamol_in_fiesta.jpegmaja_stamol_in_fiesta_1_copy.jpg