Jesenska edicija LJFW je pred vrati

17. 10. 2018 // Scena / Napovednik

Jesensko modno dogajanje bo ponovno pestro, saj se bo med 5. in 7. novembrom 2018, v prostorih Viba filma, odvijala jesenska edicija Ljubljanskega tedna mode.

LJFW, ki bo tokrat potekal pod sloganom Protected by Sensodyne, je že zdavnaj prerasel slovenske okvirje in že nekaj zadnjih edicij uspešno sodeluje tudi z mednarodno priznanimi oblikovalci in modnimi ustvarjalci izven naših meja. In tudi tokrat modni navdušenci ne bodo razočarani. Modne revije bodo po novem samostojne, ne več po sklopih in po zelo natančno postavljenem urniku, v katerem bo vsak oblikovalec lahko predstavil svojo vizijo kolekcije.

Edicija bo strnjena, poenostavljena, a s pestro vsebino. Zadnji dan se bo prizorišče spremenilo v t.i. showroom, kjer bodo obiskovalci lahko razstavljene kreacije, ki so jih pred tem občudovali na modnih pisti, tudi pomerili in kupili. Tradicionalno bodo tudi tokrat priložnost dobili mladi in nadarjeni oblikovalci, ki se šele kalijo. Svoje kreacije bodo na samostojni modni reviji predstavili študenti Fakultete za dizajn, pridružene članice Univerze na Primorskem.

Kot zaenkrat edina komercialna blagovna znamka se bo na LJFW predstavila AND by Andraž, ki je nastala pod okriljem podjetja Co. Andraž d.o.o.. Na slovenskem tržišču so prisotni že od leta 1989. Izdelujejo tako oblačila za aktivni šport in prosti čas, namenjena ženskam, moškim in otrokom, kot tudi delovna oblačila. Kolekcija za zimski šport je narejena iz tehnično dovršenih vrhunskih materialov, ki zaradi svojih izvrstnih lastnosti nudijo veliko mero ugodja v vseh vremenskih razmerah in zadovoljijo še tako zahtevne kupce.

Obeta pa se še nekaj novosti, ki nam jih bodo ustvarjalci LJFW razkrivali v naslednjih dneh!

V. J.

Foto: Mimi Antolović

image-ljfw-nov18-crop-medium-foto-mimi_antolovic.jpg