Iz vročičnih klubskih kleti New Yorka v Kino Šiška prihaja Cakes Da Killa!

26. 4. 2017 // Scena / Napovednik

Naravnost iz najbolj vročičnih klubskih kleti New Yorka k nam prihaja eden najbolj vznemirljivih novih glasov hip hopa danes – Cakes Da Killa! Priljubljeni reper bo poskrbel za živahen uvod v letošnje poletje in nas s hitropoteznimi rimami, neuklonljivim ponosom in navitimi podlagami ne le povabil, temveč kar zvlekel na plesišče.

Jezikavi Rashard Bradshaw oziroma Cakes Da Killa se s ponosno držo nikoli ni pustil popredalčkati kot “le še en” pripadnik trendovske queer hiphop scene. Renome si je lastnoročno zgradil in učvrstil s peterico odlično sprejetih mikstejpov (zlasti prelomnim The Eulogy iz leta 2013), ki so tlakovali pot njegovemu lanskemu, pomenljivo naslovljenemu prvencu Hedonism, hvaljenim na račun tako preciznega flowa kot produkcijskih spretnosti. Reper je postregel s paketom udarnih klubskih hitičev, internetne kaotičnosti, mamljivih trap odlomov in do bogate hiphoperske dediščine spoštljivih boom bap lekcij, vsemi začinjenimi z besedilno iskrenostjo, neposrednostjo in seksualnimi podtoni.

Cakes Da Killa je z albumom na plesišča spet vnesel besno, hedonistično strast in ekstatično pozibavajoče se boke, hkrati pa dokazal, da čeprav se dojemanje hiphopa v svetovni javnosti dandanes vrti predvsem okoli trojice Kendrick Lamar–Drake–Kanye West, to še zdaleč ni vse, kar žanr nudi. V senci slavnejših vre divji, nebrzdan glas ulic, ki bo v začetku junija zadonel tudi pri nas. V kakšne uživaške ekscese odpelje noč, ko newyorški original povabi na žur, je pač treba izkusiti v živo.

Za pre- in afterparty bosta poskrbela domača veterana preplesanih noči, Freeverse in DVS, ki bosta v sodelovanju z multimedijsko umetnico, ki deluje na področjih oblikovanja, ilustracije ter videa, VJ-ko 5237, s seboj pripeljala svež projekt Tigerbalm. Mi že komaj čakamo dogodek, ki nas gotovo ne bo pustil hladnih. Pa vi? Vstopnice za koncert Cakes Da Killa si priskrbite tukaj.

V. J.

Foto: Stereochampions

cakes.jpg