Fashion 4 UD: Modna predstavitev in sejem slovenskih blagovnih znamk

7. 8. 2017 // Scena / Napovednik

Univerzalni Atelje Uličnih Umetnosti v sodelovanju s festivalom Urbano Dejanje organizira modni dogodek, ki bo potekal v okviru festivala Urbano Dejanje na Kongresnem trgu v Ljubljani v nedeljo, 13. avgusta, s pričetkom ob 16. uri.

Ker je esenca UD festivala urbano gibanje, bodo v popoldanskem programu festivala obiskovalcem ponudili modno ulično predstavitev izdelkov mlajših slovenskih modnih oblikovalcev (fashion presentation), na stojnicah pa bo potekala prodaja izbranih slovenskih blagovnih znamk. Modne revije dandanes povezujemo z visoko modo, s katero je običajno povezana tudi nedostopnost produktov za modne navdušence. Dogodek Fashion 4UD je ustvarjen z namenom, da bi slovensko modo približali slovenski javnosti na čim bolj dostopen in sproščen način. Z občutkom, da se v Ljubljani že nekaj časa dogaja modni preporod, želijo z nedeljskim programom Fashion 4 UD na tem festivalu doseči ravno to – postaviti modo v ospredje (fashion forward). Takih modnih predstavitev se vedno bolj poslužujejo tudi svetovni oblikovalci, da bi svoje unikatne izdelke/modele približali obiskovalcem na kreativen in zabaven način. Tako si lahko edinstvene kreacije udeleženci ogledajo pobliže in spoznajo, kako se obnesejo v vsakdanjih situacijah.

Predstavitev Fashion 4 UD bo predstavila štiri slovenske modne oblikovalke. Med njimi so uveljavljena oblikovalka TANJA PADAN s svojo blagovno znamko KISS THE FUTURE in tri študentke Naravoslovnotehniške fakultete – KATARINA RADOVIĆ, SAŠA HAŠIČ in MAJA ŠEBENIK. Oblikovalke bodo v svoje kreacije oblekle vsakdanja dekleta in fante, ti pa se bodo na festivalskem prizorišču zabavali z izvajanjem različnih uličnih iger. Obiskovalce vabijo, da se jim pridružijo in z njimi preživijo zanimivo, modno obarvano nedeljsko popoldne.

Istočasno bo na dogodku potekala tudi sejemska prodaja različnih modnih izdelkov, ki pripadajo pretežno mlajšim slovenskim blagovnim znamkam. Na stojnicah boste poleg oblačil in kopalk lahko izbirali tudi privlačen nakit in atraktivne nahrbtnike, vezenine in ostale unikatne izdelke slovenskih znamk: PIRATE PIŠKA, BRENCHA, BROWN, LIL.U, FONGY FONGALISHES, LAZY CLOTHING, GIAKIARA, BOOPACKS in SILVER STITCHES EMBROIDERY.

V. J.

Foto: Fashion 4 UD

screen_shot_2017-08-03_at_17_50_34.jpgfashion4ud_16_5.jpg