Dogaja se: Julijski ARTish

21. 7. 2015 // Scena / Napovednik

Zadnjo julijsko soboto, 25.7., vas ponovno vabimo v pisano družbo umetnikov, ki se bodo družili ob Herkulovem vodnjaku v starem jedru Ljubljane in na ogled in prodajo postavili svoja unikatna umetniška dela. Na tokratnem ARTishu bomo lahko izmenjavali tudi igrače, potekala bo brezplačna otroška ustvarjalnica Zeleni VRTiljak (Florideja), prisotna pa bosta tudi Zavod LU - Love is Universal in Društvo HRTJI SVET Slovenije - Slovenian Sighthound World.

Dodatni piškotki:

Brezplačna otroška ustvarjalnica Zeleni VRTiljak

ZELENI VRTiljak je celostno zasnovan program delavnic za aktivno vključevanje otrok v proces spoznavanja lastne pridelave vrtnin in zelišč, skozi igro in kreativno druženje s sovrstniki.Otroci sodelujejo v celotnem procesu rasti – od zrna do cveta. ZELENI VRTiljak spodbuja otroke k spoznavanju narave, zdravega načina življenja in ustvarjalnosti, s poudarkom na izkustvenem učenju ter spoštljivem odnosu do okolja. Mali kreativni vrtnarji bodo svoje izdelke po delavnici lahko odnesli s seboj domov ter tako novo znanje še razvili in nadgradili.

ZOOPI izmenjava igrač

Zanimivo bi bilo videti, katere igrače bi si izbrali otroci, če bi izbirali čisto sami. Dajmo jim priložnost! Pustimo jim, da si brez obremenitve družinskega proračuna skupaj s prijatelji izmenjajo igrače, knjige, družabne igre ter po lastnem navdihu domov odnesejo takšne, ki so jim res všeč. Naredite prepih v omarah in prinesite igrače, ki so željne igre z novimi radovedneži.

Na stojnici Zavoda LU bodo zbirali sredstva za otroke s posebnimi potrebami, ki jih vodi Jana Dular. Prispevki, zbrani s prodajo izdelkov ARTishanov, bodo šli za prehranjevanje učencev, ki obiskujejo Eline delavnice vsak dan, ter za nakup šolskih pripomočkov za izvedbo vsakodnevnih delavnic.

PR

artish.jpg