Dinner in the Sky letos že tretjič v centru Ljubljane

11. 9. 2017 // Scena / Napovednik

Na Dinner in the Sky, ki bo letos že tretjič v centru Ljubljane, bosta za fantazijo okusov v kuharskem tandemu poskrbela Luka Jezeršek in Darko Klemen. Slednji kljub strahu pred višino obljublja eno najbolj norih, okusnih in nepozabnih doživetij.

Dinner in the Sky, ki ga poznamo kot eno izmed nepozabnih gurmanskih izkušenj v zraku, navdušuje gurmane po vsem svetu. Sedaj se po uspešni prvi izvedbi maja 2015 in lanskoletnem velikem zanimanju med 23. in 27. septembrom ponovno vrača v Ljubljano, natančneje na Kongresni trg. Znano pa je tudi, kdo bo kuharskemu mojstru Luku Jezeršku delal družbo 50 metrov nad tlemi. S svojimi mojstrovinami bo goste letos razvajal dobrodušni velikan, Darko Klemen, zmagovalec kuharskega tekmovanja MasterChef Slovenija 2016.

Luka Jezeršek se zelo dobro spominja, kako je bilo prvič: "Ja, zelo dobro se spomnim! Sicer me ni strah višine, pa vendar te v prsih malo stiska. Ko pa premagaš ta mali strah, je izkušnja res nepozabna! Srečaš zanimive goste, ki so po večini prvič na tej izkušnji, hkrati imaš res lep pogled na mestno jedro. Si enostavno del zgodbe, ki ti ostane za vedno v spominu. Lepo je".

Medtem ko simpatični Darko Klemen razkriva, da ga je strah višine, a se je kljub lanskoletni zavrnitvi odločil, da tokrat ponudbo sprejeme: "Povabilo sem letos sprejel iz dveh razlogov. Prvi razlog je, da sem že drugič dobil povabilo od Luka, kar si štejem v čast. Drugi razlog pa, da se moram slej kot prej soočiti s tem strahom in videti, če je res tako grozno, kot si zamišljam v svoji glavi".

Dinner in the Sky je zagotovo odlična priložnost, da običajno kosilo ali večerja postane prava pustolovščina z osupljivim razgledom na Ljubljano in njeno okolico. Tokrat bomo lahko izbirali med kar štirimi različnimi paketi:

Brunch in the Sky (Chefov brunch meni, osvežilne pijače, penina; čas v zraku: 40 min) - 39,00 €

Lunch in the Sky (3-hodni Chefov meni, vinska spremljava, osvežilne pijače; čas v zraku: 40 min) - 59,00 €

Champagne in the Sky (prigrizek in penina; čas v zraku: 20 min) - 35,00 €

Dinner in the Sky (4-hodni Chefov meni, vinska spremljava, osvežilne pijače, penina; čas v zraku: 60 min) - 89,00 €

Rdeča nit Dinner in the Sky Ljubljana so "Okusi Ljubljane", zato Luka Jezeršek zagotavlja, da bo to čutiti tudi pri jedeh: "Strategija hiše Jezeršek in mesta Ljubljana je podpirati in razvijati lokalno kulinariko, kar bo osnova za pripravo jedi na Dinner in the Sky Ljubljana".

Za skrbno izbrani meni, ki vsebuje predvsem kakovostne sestavine in lokalne ponudnike, ter celotno izvedbo dogodka, bo tudi letos poskrbelo Jezeršek gostinstvo. Pozabili pa niso niti na vegane in vegetarijance ter goste s posebnimi dietami (brez glutena in laktoze).

Meni Dinner in the Sky Ljubljana si lahko ogledate tukaj. Rezervacije na www.dinnerinthesky.si.

V. J.

Foto: Dinner in the sky

dinner_in_the_sky-_ljubljana_1.jpgdinner_in_the_sky_chef_luka_jezersek.jpgChef Luka Jezeršek