Vi ščitite svojo kožo, Caudalie ščiti naravo!

15. 5. 2019 // Scena / Dogodki

Ta torek je v ljubljanskem hotelu Vander potekala predstavitev nove linije za zaščito pred soncem znamke Caudalie. Francoska znamka, ki slovi po nesporni kvaliteti svojih izdelkov, tokrat predstavlja prav posebno linijo Sun – takšno, ki ščiti kožo in naravo.

Nova generacija izdelkov za zaščito pred soncem

Izdelki za zaščito pred soncem so deležni vse večjih kritik, saj se letno na koralne grebene odloži kar 14000 ton krem za sončenje. Čeprav velja za veliko onesnaževalko okolja, je zaščita pred sončnimi žarki z ustreznimi izdelki pomembnejša kot kdajkoli poprej, saj UVA in UVB žarki povzročajo opekline, staranje kože in kožnega raka. Po večletnih raziskavah Caudalie v poletje 2019 vstopa z novo paleto izdelkov za sončenje, varno za kožo in naravo.

»Za novo paleto izdelkov za sončenje nismo želeli sklepati kompromisov med zaščito kože in varstvom narave. Vrsto let smo razvijali formule za nego kože, v katerih so združene vse naše izkušnje, in ki so prijazne do okolja,« sporočajo pri Caudalie, kjer so iz svojih formul odstranili vse sporne filtre za sončenje in na ta način ustvarili učinkovit sistem filtrov, ki ne ogrožajo niti zaščite kože niti varstva narave. »Odstranili smo kemične filtre, za katere se sumi, da so endokrini motilci (kot so oktinoksat, oktokrilen in filtri z nanodelci), kakor tudi filtre, za katere je znano, da so strupeni za morski ekosistem (oksibenzon in oktinoksat) in ki vsako leto ubijejo tisoče koral,« sporočajo iz Caudalie in dodajajo, da so v novo generacijo izdelkov za zaščito pred soncem vključili le štiri vodoodporne in biološko razgradljive filtre, a slednji zagotavljajo največjo možno UVA in UVB zaščito kože in, jasno, morskega okolja.

Zaščita proti staranju kože v osrčju celic

Ko je koža izpostavljena soncu, UVB-žarki na površini kože povzročijo sončne opekline, medtem ko UVA-žarki, ki prodirajo globlje v dermis, povzročajo fotostaranje. To lahko vodi do nepopravljive škode in sprememb v ravni kolagena, kar ima za posledico nastajanje gub, izgubo čvrstosti ali pojavljanje temnih lis. Prezgodnje staranje kože je lahko še bolj nevarno, saj lahko spremeni strukturo DNK in povzroči kožnega raka.

Caudalie je v novi liniji izdelkov razvila na otip prijetnem nelepljive teksture, ki ne vsebujejo alkohola in silikona. Koža takoj po uporabi dobi zdrav sijaj in se ovije v čuten poletni vonj po cvetovih plumerije. Posebnost nove formule Caudalie sta dve ekskluzivni sestavini iz vinske trte: 1.) ekološka grozdna vodica, bogata z blažilnimi minerali in vlažilnimi rastlinskimi sladkorji, skrbi za enakomerno porazdelitev vlage v koži in je ciljno usmerjena na naravni sistem vlaženja kože, 2.) olje grozdnih pešk z visoko vsebnostjo vitamina E, linolne in omega-6 esencialne maščobne kisline pa ima hranilne in regenerativne lastnosti, ki spodbuja uravnoteženo hidracijo. V novi formuli Caudalie najdemo tudi nov patentiran antioksidativni kompleks s tremi močnimi aktivnimi sestavinami, ki delujejo v sinergiji: 1.) polifenole iz grozdnih pešk, ki krepijo naravni antioksidativni sistem kože, tako da ščitijo njene rezerve kolagena, 2.) izvleček jelke krepi naravni obrambni sistem kože in 3.) vitamin E ščiti celične membrane in sebum pred prostimi radikali. Nov patentiran antioksidativni kompleks v kombinaciji s štirimi filtri ponuja dvojno zaščito proti staranju: spodbuja delovanje sončnih filtov, ki preprečuje poškodbe DNA, in ščiti kožo pred oksidativnim stresom, glavnim vzrokom staranja. Zdaj je jasno: S sončno linijo Caudalie boste brezkompromisno zaščitili svojo kožo na okolju najbolj prijazen način!

V. J.

Foto: Caudalie Slovenija

mg_4371.jpgmg_4399.jpg