Nika Ambrožič Urbas je obraz nove kolekcije najstarejše obutvene slovenske blagovne znamke

13. 9. 2019 // Scena / Dogodki

V osrčju doma znamke Alpina so v edinstveni čevljarski delavnici, kjer že desetletja živi predanost obrti in neustavljiva strast do oblikovanja čevljev, gostili dogodek ob premierni predstavitvi nove kolekcije najstarejše slovenske blagovne znamke obutve Peter Kozina. Obraz kolekcije ženske obutve Peter Kozina, prvič narejene v žirovski tovarni, je modna poznavalka in oblikovalka Nika Ambrožič Urbas.

Goste iz sveta mode in estrade, kot so Vera Hegeduš, Alja Perne, Katja Kozlevčar in Urška Draž, so sprejeli v šivalnici, kjer so jim pokazali, kako se bogata čevljarska tradicija spaja s sodobno industrijo in napredkom. Med sprehodom skozi tovarno so lahko doživeli pristno čevljarsko vzdušje, ki hrani duha izkušenih mojstrov. V žirovski tovarni dneve štejejo v parih, mesece v kolekcijah. »En par ni enak drugemu. Vsak par je inovativno zasnovan in skrbno izdelan. Vsakega oplemeniti 130 parov kreativnih rok. Od prvega do zadnjega, po tekočem traku do 700 tisočih, kot jih izdelamo v enem letu,« pravijo v Alpini.

Z modnim dogodkom so napovedali ohranjanje čevljarske dediščine in novo prihodnost blagovne znamke Peter Kozina. »Premierna kolekcija je že na voljo v izbranih prodajalnah Alpina in v spletni prodajalni. S ciljem, da kolekcijo čim bolj približamo ciljnim uporabnicam, je obutev tudi na policah prodajaln Emporium in ljubljanske Name,« o prodajnih načrtih pravi Helena Walland, direktorica maloprodaje Slovenije. »Verjamemo, da so slovenske blagovne znamke lahko kreativne v modi in da so kreacije izkušenih domačih čevljarjev sinonim za kakovost, ki je na trgu iskana in cenjena,« dodajajo v Alpini.

Foto: Aleksandar Domitrica

dom_1688.jpgdom_1889.jpg