Na predstavitvi pomladnih kolekcij Chiare Ferragni, Steve Madden in Kendall+Kylie

22. 4. 2017 // Scena / Dogodki

Minuli teden smo se udeležili predstavitve pomladnih kolekcij Chiare Ferragni, Kendall+Kylie ter Steve Madden, ki jih najdemo v ljubljanski modni hiši Ikona.

To pomlad se prelevite v prave modne ikone s pomočjo pomladnih kolekcij znamk:

Steve Madden

Tokratna SS17 kolekcija je pod vplivom mešanice mehkih tekstur z živahnimi pop detajli. Nova sezona nas navdušuje s sladko pastelno paleto barv, ki se pojavlja v različnih teksturah od satena pa vse do krzna. Prenovljen 'slip-on' model najdemo tokrat v žametni različici ali pa v punk verziji. Slednji je prekrit z drznimi konicami. Za vse, ki prisegajo na klasične Steve Madden modele, so tokrat pripravili popestritev večnih modelov. Tako jih boste našli prekrite z nepričakovanimi bleščicami, detajli iz pleksi stekla ter etno vezeninami. Prvič v Sloveniji je v Ikoni na voljo tudi moška obutev.

Kendall + Kylie

Kendall in Kylie sta s skupaj več kot 80 milijoni oboževalcev najbolj ikonični osebnosti te generacije. Pod budnim očesom danes največjega socialnega omrežja sta se razvili v pravi modni ikoni. KENDALL + KYLIE kolekcija obutve in torbic predstavlja raznolikost dveh prepoznavnih stilov, kombinacijo edinstvenih okusov, izbranih tkanin in sodobnih silhuet. Kendall se zgleduje po sofisticiranem, klasičnem stilu, ki je eleganten in brezčasen, Kylie pa v kolekcijo prinaša eklektično izvirnost in drznost. Artikli iz njune kolekcije niso zaključek k videzu; so glavni kosi videza, ki 'it' dekle ločijo od ostalih. Kolekcija je drzna z veliko ostrimi linijami, prepoznavnimi silhuetami, ki Kendall in Kylie predstavljajo lepoto in samozavest.

Chiara Ferragni

To sezono nas Chiara Ferragni vabi na edinstveno potovanje, kjer bomo ponovno odkrile svojo preteklost ter igrivo mladost. Poleg najbolj znanih modelov se v SS17 kolekciji predstavlja tudi nekaj ženstvenih kosov, ki očitno sledijo najbolj svežim modnim smernicam. Tako se v kolekciji pojavljajo t.i. 'mule' modeli, espadrile s pentljami, balerinke z marjeticami, visoke sandale pa popestri bleščičasta peta, prekrita z motivom zvezdic. Pretiravanje ter eksplicitne ikonografije so glavno vodilo letošnje kolekcije. Logotip blagovne znamke in drugi grafični elementi se pojavljajo kot vezenine in tako ustvarjajo tridimenzionalne dekoracije že dobro poznanih modelov, kot so 'slip-oni', superge in espadrile. Novost znamke so balerinke, ki nam pričarajo spomine iz otroštva. Okrašene so z logom značilne modre oči, ki se tokrat pojavi v obliki malih draguljčkov, posebnost pa sta trakova v kontrastnih barvah, ki se ju zaveže okoli gležnjev. Ključni motiv je še vedno modro oko, ki ga najdemo v obliki vezenin, skritega na denim podlagi v marjeticah, obkroženega z rdečimi srci ali pa kar v obogateni različici z bisernim okrasjem. To sezono se pri Chiari in prav tako v Ikoni prvič pojavijo tudi novi modeli oblačil. Tako poleg iPhone ovitkov, 'choker' ogrlic in majic T-kroja najdemo tudi kratke džins hlače ter puloverje s kapuco, ki so prevelikega videza in ki jih Chiara ponavadi stilira s svojimi visokimi lakastimi škornji.

V Ikoni pa nismo občudovale le novih trendov, ampak smo se udeležile tudi nagradne igre, katere nagrada je nahrbtnik znamke Steve Madden. Lov na čudovit nahrbtnik je še vedno odprt, v njem pa lahko sodelujete tako, da na Instagramu objavite svoj najljubši Steve Madden kos in ga označite s hashtagom #STEVEMADDENVIKONI. Časa imate do 24.4.2017 do 00.00. Nagrajenko objavijo v torek!

V. J.

Foto: Nara Dominko David

screen_shot_2017-04-20_at_14_06_21.jpgscreen_shot_2017-04-20_at_14_05_01.jpg