2Cellos zavzela Areno Stožice!

12. 4. 2017 // Scena / Dogodki

2Cellos sta z edinstvenim spektaklom za vse čute zavzela ljubljanske Stožice in pripravila nepozabno doživetje za zbrano množico v polni areni! S spretnostjo izkušenih virtuozov sta s Simfoničnim orkestrom RTV osupnjene obiskovalce z raznovrstnim repertoarjem popeljala od skladb filmske glasbe z novega albuma do njunih najbolj znanih pop rock uspešnic. Z raznovrstnim repertoarjem sta dokazala, da lahko zbrano množico s potezo loka popeljeta od solza do evforije in v trenutku vzdigneta na noge 10.000 ljudi.

Dolgo pričakovani koncert izredno priljubljenih čelistov je bil razprodan že od oktobra, zaradi česar sta Luka in Stjepan razveselila oboževalce z dodatnim sobotnim koncertom, ki sta ga prav tako razprodala že mesec vnaprej. Glasbenika, ki polnita največja in najprestižnejša koncertna prizorišča po vsem svetu sta tako pripravila največji in najspektakularnejši koncert v Sloveniji doslej. Odlično glasbo sta podkrepila z izjemnim vizualnim spektaklom, kjer ni manjkalo konfetov, ognja, dima in spektakularnih svetlobnih efektov.

Koncert sta kot predskupina otvorila priznani italijanski pianist in skladatelj Remo Anzovino ter rock-blues kantavtor Lon Loman. Remo Anzovino je trenutno eden najbolj vplivnih italijanskih skladateljev, njegov glasbeni stil pa izhaja iz dolgoletnih izkušenj pri filmski in gledališki glasbeni produkciji. Njegova glasba je zmes klasične, pop in filmske glasbe. Lon Loman je zagrebški rock-blues kantavtor, ki se je ob svojem prvem nastopu v Los Angelesu odločil, da življenje posveti glasbeni karieri, njegovo blues in country petje pa so pohvalili kot pristen ameriški zvok.

Zadnja priložnost za vse zamudnike, ki ste ta vikend ostali brez vstopnic, ostaja le še koncert 2Cellos 2. julija v Areni Pula.

V. J.

Foto: 2Cellos

2cellos_stoz_ice_7_4__simonediluca-1_1.jpg2cellos_stoz_ice_7_4__simonediluca-2.jpg