Pulz Second Hand odprl svoja vrata

5. 12. 2017 // Moda / Novosti

Če nam sledite na Instagramu, ste najbrž opazili, da smo se pred kratkim udeležili otvoritve Pulz Second Hand-a. Gre za novo vintage trgovino, ki pa ni samo trgovina, ampak je topel prostor, kjer je dobrodošel vsak in kjer prijatelji in znanci radi malce "pohengajo".

Zgodba Pulz Second Hand-a se je začela, ko se je njegova lastnica Maja Zupančič vrnila iz tujine, živela je namreč v Berlinu, bila pa je tudi na izmenjavi v Gdańsku. Tam je koncept second hand oblek zelo razširjen in kmalu se je zelo navdušila nad njim. Po vrtnitvi domov je iskala podobne shope povsod po Ljubljani, vendar je bila vsakič znova razočarana nad skopo ponudbo. Predvsem je pogrešala oblačila iz 80. in 90. let. Ni se kaj dosti obotavljala in se je kar sama - z ogromno pomočjo prijateljev in družine - lotila uresničevanja ideje. Sprva se ji je zdelo vse dokaj enostavno, vender je kmalu uvidela, da takih oblačil ne bo enostavno najti. Šele po nekaj mesecih rednega brskanja in obiskovanja bolšjih sejmov je končno našla, kar je iskala.

Še ena stvar, ki se je je naučila v Berlinu, je, da ima vsak lokal ali trgovina dušo, je prostor, kjer je vsak dobrodošel in kjer se družijo prijatelji in znanci. Tako je bilo kaj kmalu jasno, da ne želi zgolj trgovinice, ampak prostor, kamor smo vabljeni vsi, kjer lahko spijemo čaj in poslušamo dobro glasbo. Tako je na koncu nastala ideja o second handu z oblekami in vinilkami.

Maja rada poudari, da vintage oblačila niso kul samo zaradi videza in kvalitetne izdelave, ampak tudi zato, ker z nakupom vintaga ne škodujemo okolju. Po njenem mnenju se še vedno premalo zavedamo, kako škodljiva je tekstilna industrija in kako prenasičeni smo z oblekami. Zato se ji zdi ideja o ponovni uporabi že “odpisanih” oblačil ali ostalih predmetov več kot odlična. Z njo se strinjamo tudi mi in lahko vam povemo, da smo nad izbiro v njeni vintage trgovinici že po prvem obisku več kot navdušeni! Če še vedno niste našle svojih popolnih vintage Levisk, džins jakne, barvite trenirke ali kosmatega plašča z leopardjim potiskom, je to zagotovo kraj, ki vas ne bo razočaral!

V. J.

Foto: Pulz Second Hand

6f532a95-c4b1-4d6c-aa78-d51a38ec32a6-1.jpeg1a2f9e45-1cc6-401a-83ac-d69e5ed4b836.jpeg