Swimsor: Prva popolnoma etična in trajnostna blagovna znamka kopalk v Sloveniji

3. 4. 2020 // Moda / Novosti

Swimsor je nova brezčasna in trajnostna blagovna znamka kopalk, rojena iz ljubezni do okolja in strasti do družbenih sprememb. Kopalke so narejene iz recikliranih materialov, pretežno odvrženih ribiških mrež, s čimer pomembno prispevajo k varovanju okolja. Da bi zagotovili visoke standarde kakovosti in podprli lokalno gospodarstvo, so oblikovane in etično proizvedene v Sloveniji. Za blagovno znamko Swimsor stojita dve mladi ženski, ki ne oblikujeta zgolj lepih bikinik, ampak ju združuje tudi strastna želja po ustvarjanju boljšega, bolj trajnostnega in zavestno povezanega sveta.

Swimsor kopalke so ročno izdelane iz materiala ECONYL, ki omogoča neomejeno število recikliranj, kar ne le podpira zdravje naših oceanov, ampak podari novo življenje materialom, kar bi sicer romali na smetišče. ECONYL je ustvarjen iz sintetičnih odpadkov, kot so industrijska plastika, odpadna tkanina in ribiške mreže iz oceanov, recikliran in obnovljen v novo najlonsko prejo, ki je popolnoma enake kakovosti kot deviški najlon. A za razliko od deviškega najlona ima ECONYL veliko manjši vpliv na okolje. Njegova uporaba zmanjšuje emisije ogljika, uporabo surove nafte in odpadkov, ki onesnažujejo naše morje.

Material Swimsor kopalk ni prosojen, je dvakrat bolj odporen proti kloru, kremam in oljem za sončenje kot katerakoli druga tkanina za kopalke, poleg tega pa ima še UV-zaščito 50+.

Okoljska zavednost je opazna tudi v embalaži. Swimsor kopalke prejmete v embalaži iz kompostiranih obnovljivih rastlinskih materialov, kot je koruza, ki se razgradi v 90 dneh v komercialnem kompostu in v 180 dneh v domačem kompostu.

Kosi iz prve kolekcije kopalk so zelo udobni in stilsko brezčasni. Vsi modeli in potiski so razviti znotraj podjetja in so ekskluzivni za kolekcije Swimsor. Izbrani odtisi in barve pripovedujejo pomembne zgodbe oceana, ki tudi z estetiko odražajo Swimsor vrednote. Prva kolekcija predstavlja tri različne stile zgornjih in spodnjih delov kopalk. Vsi so na voljo v dveh barvah, kar vam omogoča veliko možnosti za kombiniranje in sestavo Swimsor izgleda po vaših željah.

Za posamezne Swimsor kose boste odštele do 69 €, komplet kopalk pa vas bo stal približno 128 €. Za zgodnje podpornike na Kickstarterju so pripravili tudi ekskluzivne popuste in posebne nagrade - pohitite, da ne zamudite! Morje vam bo hvaležno.

Za več informacij o kopalkah Swimsor spremljajte znamko na Instagramu.

V. J.

Foto: Swimsor

87.jpg74.jpg