Prihaja Mugler H&M

24. 3. 2023 // Moda / Novosti

H&M s ponosom napoveduje naslednje sodelovanje z oblikovalcem - prelomno partnerstvo z modno hišo Mugler. Mugler je vedno ponujal odprto vabilo širokemu spektru značajev in lepotnih tipov, zdaj pa s tem partnerstvom odpira vrata še širše. Kolekcija kreativnega direktorja Muglerja, Caseyja Cadwalladerja, ki vključuje ženska in moška oblačila ter modne dodatke, bo v izbranih prodajalnah in na spletu na voljo 11. maja 2023.

Sodelovanje vsebuje bistvo znamke Mugler. Modna hiša Mugler je bila vedno pionir, ki je kršila pravila: zagovornik svobode izražanja, visokega glamurja in drzno neustavljivega sloga. Francoski oblikovalec Manfred Thierry Mugler, ki jo je ustanovil leta 1973, je že pred tem predstavil teme pozitivnega odnosa do telesa, spremenljivosti spolov, preobrazbe in samozavesti, ki danes prevladujejo v modi. Ameriški oblikovalec Casey Cadwallader se je hiši pridružil leta 2018 in pomladil njen videz in zapuščino ter ustvaril osupljivo serijo takoj prepoznavnih oblačil. Zgodba o Muglerju je zgodba o avantgardnih modnih revijah in visoki modi, ki premika meje.

Pogovori o tem sodelovanju so se začeli še pred smrtjo Manfreda Thierryja Muglerja januarja 2022. Kolekcija združuje zgodovino modne hiše s sedanjostjo in prihodnostjo ter ponuja različne Muglerjeve klasike in podpise. Kolekcija je dinamičen prikaz današnjega sveta Mugler in zanimivih načinov, na katere je Cadwallader modno hišo zasukal in na novo izumil, da je postala sveža in relevantna za novo generacijo.

“Ponosni smo, da s to kolekcijo praznujemo zapuščino Manfreda Thierryja Muglerja. Vsem nam je bilo v čast, da smo lahko spoznali Manfreda in zdi se nam zelo posebno, da je skupaj s Caseyjem in modno hišo Mugler sodeloval v začetnih fazah nastanka kolekcije. Casey je opravil tako neverjetno delo, da se je poklonil zgodovini in arhivu, hkrati pa je kolekcijo naredil popolnoma sodobno. Pod njegovim vodstvom je Mugler postal ena najbolj inovativnih in vznemirljivih modnih hiš na današnjem modnem prizorišču.” - Ann-Sofie Johansson, kreativna svetovalka pri H&M

“Sodelovanje s H&M mi je v veliko čast. Kolekcija je praznovanje vsega, kar opredeljuje modno hišo Mugler in vsak kos je pristen Mugler, od bodijev, ki so postali naš zaščitni znak, do ostrih krojev in obdelanih kavbojk. To je predstavitev naših ikon. – Casey Cadwallader, kreativni direktor pri modni hiši Mugler

Silhueta kolekcije je prepoznaven Muglerjev kroj današnjega časa; močna, velika ramena, tesen poudarek na pasu, oda oblinam in linijam telesa, poklon samozavesti. Poleg sodobnih modelov je v spomin na vizijo ustanovitelja modne hiše predstavljena tudi vrsta posebnih arhivskih predelav v omejeni izdaji, ki jih je Cadwallader izbral zaradi njihovega sodobnega odmeva in pričanja o osrednji vlogi Muglerja v letih slave na modnih brveh v 80. in 90. letih prejšnjega stoletja. Vsak kos v kolekciji je trenutek modne zgodovine - priložnost za globalno skupnost oboževalcev, da si lasti delček zapuščine znamke. Čeprav kolekcija vključuje tako moška kot ženska oblačila, je v ospredju fluidno preoblikovanje med spoloma, ki je bilo vedno temelj Muglerjevega etosa.

Da bi izrazila duh kolekcije in proslavila Muglerjevo dolgoletno povezanost z glasbo, performansom, teatralnostjo in subkulturo, sta Mugler in H&M ponosna, da sta izdala glasbeni videospot, v katerem nastopajo vzhajajoče zvezde Amaarae, Shygirl, Eartheater in Arca. Skupaj so posneli svojo različico plesne uspešnice 'Music Sounds Better With You' skupine Stardust iz leta 1998, ki je nastala posebej ob tej kolekciji. Izbira pesmi se navezuje na občutek skupnosti, ki danes opredeljuje Cadwalladerjevo vizijo za Muglerja.

Foto: H&M

hmgoepprod.jpeghmgoepprod2.jpeg