Lili & Roza Tees: jesenska kolekcija v sodelovanju s prepoznavnimi slovenskimi oblikovalci

23. 9. 2016 // Moda / Novosti

Jesen je čas novih začetkov, kar pomeni tudi čas za novo garderobo. Znamka Lili & Roza Tees je to jesen ponudbo popestrila z grafičnimi potiski prepoznavnih imen iz slovenskega oblikovalskega sveta.

  • Meta Wraber je za umazano bel pulover iz organskega bombaža pripravila ilustracijo blondinke Fride, katero je opisala kot super punco, ki se v prostem času ukvarja z manekenstvom, je precej romantična, a še vedno čisto majčkeno hipsterka, saj se po Ljubljani sprehaja v plašču od tete iz Pariza.
  • Špela Jambrek je siv pulover zapečatila z ljubeznijo. Beseda love, natisnjena na pulover, piše zgodbo o ljubezni, s katero je ilustratorka želela izpostaviti vrednote, ki jih v svetu mode primanjkuje. Modni svet je resda zelo zabaven, vendar pa ima nekaj problemov in težav, ki jih ne smemo spregledati in jih je potrebno obravnavati in reševati z bolj zdravimi pristopi, katerih prednosti so skrb za okolje in sočloveka.
  • Wedesignstuff, mladi kreativni punci; Nika in Karmen sta v slogu svojega minimalističnega pristopa in preprostega pogleda na svet majico podpisali z besedo Balance. Združili sta filozofijo pomenov besede z dizajnom, z zamikom L-ja sta želeli poudariti iskanje balansa, za katerega tudi menita, da je zelo pomemeben tako v oblikovanju, kot v vsakdanjem žvljenju.
  • Dvojec Zulu Zion, Dijana in Miha Rolc, ki stoji za znamko pisanih nogavic, ki so ustvarjene za popestritev vsakdanjega življenja, je za Lili & Roza Tees pripravil majčko, ki se poda k njunim nogavicam. Grafika je brvna, živahna in pozitivna ter bo poskrbela za pisan vsakdan.

Znamka Lili & Roza Tess je to jesen svojo ponudbo obogatila še z novo otroško linijo, pri kateri so prav tako k sodelovanju povabili kreativne mlade punce, ki so s svojimi ilustracijami pričarale pravo otroško pravljico. Ilustratorka Nina Štajner je otroški pulover naredila igriv z ilustracijo leteče pande. Hana Karim, oblikovalka nakita in keramike ter arhitektka Tea Goljevšček pa sta na bela otroška T-shirta narisali lisičko in šopek rož.

Ideja znamke Lili & Roza Tees je prijazen pristop do okolja in ljudi, zato so vsa oblačila izdelana iz organskega bombaža in potiskana z okolju prijaznimi barvili. Majice nosijo tudi oznako Fair Wear, s čimer se podjetje zavzema za skrb in ljubezen do sočloveka.

PR

Foto: Matija Tomc & Špela Jambrek

screen_shot_2016-09-21_at_11_32_56.jpgscreen_shot_2016-09-21_at_11_32_50.jpg