H&M ponovno obuja pomlad 2024

21. 3. 2024 // Moda / Novosti

Za pomlad 2024 H&M praznuje sezono ponovnega rojstva z mehkimi kroji in lahkotnostjo. S strukturiranim volumnom in čistimi linijami prefinjenih oblek, prefinjenih srajc in srajčnih oblek. Kosi, ki jih navdihujejo poslovna oblačila, izražajo uporabnost, medtem ko vezeni detajli, gube in teksture dajejo nežen pridih. Minimalna barvna paleta srebrne, svetlo modrega denima, bele in ekruja ohranja oster ton. Kolekcija bo predstavljena 21. marca in bo na voljo v izbranih prodajalnah po vsem svetu in na hm.com.

Kolekcija ženskih oblačil je ljubezensko pismo zakladom garderobe in moderni ženstvenosti. Brezčasna obleka, ki je hkrati krojena in sproščena, ne vključuje samo blazerja in hlač, temveč tudi telovnike in kratke hlače. Bluze, obleke in krila z romantičnim volumnom, naborke in volančke. Močan denim v preobleki oblik iz 90-ih in mehka, izprana modra barva doda nekaj trdnosti. Svetleča srebrna obleka A kroja prinaša končno izžarevanje energije.

Ključni kosi vključujejo belo mini obleko z balonastimi rokavi, detajli z naborki in vrvicami, srebrno krilo, srajco iz svetlega denima s šivi, ki se prilegajo k telesu, in belo voluminozno vezeno bluzo brez ovratnika s širokimi rokavi. Ženstveni modni dodatki, kot so čevlji z visoko peto in koničaste balerinke, se ujemajo z debelim, drznim nakitom v srebrnih odtenkih.

"To sezono nas je resnično navdihnila ideja o ponovnem rojstvu, kot prve rožice, ki cvetijo. Medtem ko je kolekcija romantična, smo želeli usmeriti tudi močno, prilagojeno vzdušje in modne dodatke poslovnih oblačil, ki bi lahko vdihnili življenje modni garderobi,«,” pravi Eliana Masgalos, konceptualna oblikovalka pri H&M.

Pri moških oblačilih so ključni tudi moderni kroji in uporabni elementi – suknjič za opravila, srajčne jakne, bluzoni in hlače. Z dodatkom mornarsko modre in kostanjevo rjave barvni paleti, je rezultat minimalističen in lahkoten. Pri otroških oblačilih se prvi znaki pomladi kažejo v cvetličnih potiskih, voluminoznih silhuetah, mehkih kombinezonih in kosih, ki jih navdihujejo poslovna oblačila. Teksture, vezenine na tilu in satenu ter sijoče in matirane površine ustvarjajo sodoben pridih očarljive klasike.

"Kolekcija otroških oblačil ima v tej sezoni izrazito sladkobo – sateni, napihnjeni rokavi in cvetlični potiski po vsej površini – vendar ji krojenje in nevtralna barvna paleta dajeta tudi čisto prednost,", pravi vodja oblikovanja in kreative otroških oblačil pri H&M.

Foto: H&M

1019-spring-ss2024-campaign-pr-portrait-a4-adobergb-300ppi-4.jpgimage007.jpg