Za najboljšo mlado oblikovalko v regiji izbrali Slovenko

1. 11. 2017 // Moda / Modni insajder

Na 42. Beograjskem tednu mode so se v nedeljo, 29. oktobra, na modni pisti, v okviru modne revije NOIZZ FASHION AWARD, predstavili tudi trije mladi in nadarjeni slovenski modni oblikovalci. Prvo nagrado ​​je​​ domov​​ odnesla​​ Sofija​​ Urumović.

Izjemno nadarjena Sofija, ki med poznavalci modne scene že nekaj časa velja za tisto mlado modno oblikovalko, na katero mora biti scena še kako pozorna, je s svojimi kreacijami prepričala tudi na Beograjskem tednu mode. Pri LJFW so nadvse ponosni na tako odličen rezultat tesnega in konstantnega sodelovanja z beograjskimi ustvarjalci tedna mode, ter čestitajo Sofijii, ki bo za nagrado odpotovala​​ na​​ Londonski ​​teden​​ mode.

“Nenad Radujević, vodja Beograd Fashion Weeka, nas (LJFW) je zaradi dolgoletnega zglednega sodelovanja kontaktiral z željo, da mu za regionalni natečaj NOIZZ predlagamo tri slovenske oblikovalce mlajše generacije, ki imajo tisto drugačnost, ki je pogoj za uspeh v tujini. Glede na uspeh, ki ga slovenski oblikovalci dosegajo na skupnih predstavitvah in projektih, kot je na primer tudi Fashion Scout SEE, ki je opozoril na Petjo Zorec, ki je tudi včeraj predstavila kolekcijo na BFW, in Ano Jelinič, ki je zasedla 2. mesto, nismo dvomili, da so tri imena, ki smo jih tudi tokrat predlagali, dovolj kvalitetna, da opozorijo nase. Uspeh Sofije​​ Urumović​​ je​​ dokaz,​​ da​​ se​​ nismo​​ zmotili,” je​​ povedala​​ izvršna​​ producentka​​ LJFW​​ Melinda​​ Rebrek.

Poleg Sofije so se na NOIZZ FASHION AWARD predstavili še Lovro Ivančić in M.Fiction, znamka, ki jo ustvarjata sestri Mateja​​ in​​ Mia​​ Lukač.​​ Njune​​ kreacije​​ boste​​l ahko​​ videli​​ tudi​​ na​​ modni​​ reviji​​ LJFW​​ v​​torek,​​ 7.11.,​​ ob​​ 20.30.

V. J.

Foto: LJFW

sofija_urumovic_nagrada_noizz.jpgsofia_urumovic_kreacija_noizz.jpg