Modni profil: Ula Furlan

26. 10. 2016 // Moda / Modni insajder

Z veseljem vam predstavljamo našo novo rubriko Modni profil, v kateri led prebijamo z vedno nasmejano voditeljico, igralko, manekenko in modno navdušenko Ulo Furlan. Pa poglejmo, kako simpatični lepotički uspe vedno izgledati kot iz škatlice ...

1. Kako bi opisala svoj stil?

Predvsem raznolik, takšen, da se v njem običajno izrišeta trenutek, dan, priložnost, razpoloženje in vedno še vsaj ščepec osebnosti. Dekliški, ženstven, ulični, kdaj malce rokerski, drugič mehak in prijazen (da paše zraven k prehladu recimo), pa tudi seksi in romantičen.

2. Tvoje 'shopping' navade?

Gre predvsem za impulze. Ko pride val, se kdaj ne znam ustaviti in prinesem domov polne vrečke. Potem je lahko spet obdobje zatišja. Zadnje leto sem, v vlogi Planetove modne navdušenke, še bolj povezana s slovenskim modnim utripom, novimi trendi, prireditvami in dogodki, zato je kdaj vsega dovolj in preveč in potrebo po novem in lepem udejanjim drugje in drugače. Se pa najdem tudi pozno zvečer, za računalnikom in ob spletnem vohljanju za novimi kosi.

3. Fizične trgovine ali spletno nakupovanje?

Še vedno veliko raje fizične trgovine, ker gre za izkušnjo, za zgodbo, dotik in stik, z materiali, tkanino, krojem pa tudi trgovino samo, prodajalci, svetovalkami, stilisti, oblikovalci.

4. Dnevne in večerne stilske navade?

Dnevne so veliko bolj funkcionalne, saj zaradi svoje službe novinarke informativnega programa Planet TV kdaj zjutraj ne vem, kakšen dan me čaka in kam me bo nesla pot. Bom šla na odprtje razstave, v gledališče, na Kickstarter predstavitev, bom opravljala intrevju s Pulitzerjevim nagrajencem, iz pisarne, prek Skypa? Zato med delovnim tednom iz omare največkrat vzamem kavbojke z visokim pasom, črne tričetrtinske hlače s tankim zlatim robom, usnjeno plisirano krilo ali kratko hlačno krilo z igrivim vzorcem.

Zvečer je čas za veliko več drznosti in igrivosti, še posebej, če gre za kakšen bolj modno obarvan dogodek. Ta teden me na primer čaka odprtje nove trgovine Omara Koncept, izbor Femme Fatale in prireditev ob zaključku Borštnikovega srečanja, prav kmalu pa tudi Elle Style Awards v Hotelu Union (Ula je na naša vprašanja odgovorila prejšnji teden). Ob takih priložnostih svoj outfit večera najdem v Trgovini Omara, kjer imajo fatastično ponudbo italijanskih znamk, kot so: Sugabird, Denny Rose, Imperial in pa seveda našo izjemno slovensko oblikovalko, Nino Šušnjara. Potem pa še nakit Urše Zrnec ali pa choker s pentljico Ive Viljevac, petke L'estrosa in moj stajling je popoln.

5. Najljubši domači in tuji modni oblikovalci?

Vsakega oblikovalca, predvsem pri nas v Sloveniji, izjemno spoštujem, ker lahko tu še malo bolj poglobljeno spremljam, kako zahteven je njihov poklic in koliko je tu potrebnega še nekega dodatnega angažmaja, časa, volje, premagovanja preprek, strasti, odrekanja, tudi slabega zaslužka, neprespanih noči. Majhen trg smo, naši oblikovalci pa se, v primerjavi s tujimi, nimajo priložnosti ukvarjati zgolj z dvema kolekcijama na leto. Slovenski oblikovalci še stilirajo in šivajo za televizijske oddaje, filme, gledališke predstave, urednikujejo, svetujejo, vodijo trgovine in v njih prodajajo, ...

6. Najljubše 'high street' modne znamke?

Klasika - H&M, Zara, Topshop in Mango.

7. 'Must have' kos sezone?

L'estrosa škornji čez kolena in choker.

8. Kako izgleda tvoja garderobna omara?

Trenutno pospravljeno po kupčkih, zlikano po obešalnikih. Včasih vse naokrog. Je barvita, a polna osnovnih kosov v črni barvi (ja, pozna se, da je zima 'pred vrati').

9. Koliko časa posvečaš sestavljanju svojih outfitov?

Kdaj se enostavno zgodi čisto napačen dan - in že preverjene stilske kombinacije kar naenkrat izgledajo čisto narobe. Nekaj ne štima. Takrat lahko gladko zleti tudi pol ure za prerekanje same s seboj.

10. Modni nasvet, ki bi ga delila z našimi bralkami in bralci?

Kombinirajte ohlapno na oprijeto, drznite si pomešati vzorce, moška srajca ali suknjič sta fantastična izbira za ulični dnevni look.

V. J.

Foto: Zasebni arhiv Ule Furlan

4.jpg3.jpg