​Utrinki z modnega dogajanja na Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana

3. 11. 2015 // Moda / Modne piste

Ustvarjalci MBFWLJ so pritegnili izjemno število ljubiteljev mode, razvajanja senzoričnih občutkov, produkcijskih presežkov in kreativnega razmišljanja. V štirih dneh modnih revij, predavanj, okroglih miz, družabnih dogodkov so se (s)pletle vezi med dizajnom, produkcijo in trženjem izbranih modnih ustvarjalcev. Osrednje prizorišče dogajanja, Cankarjev dom, je ponudilo odlično priložnost za prikaz kolekcij pomlad​/​poletje 2016 v obliki multimedijske modne inštalacije ​Marka Mitanovskega ​ter klasičnih modnih revij.
Štiričlanska strokovna žirija ​je ​pod mentorstvom Nataše Peršuh, oblikovalke in izredne profesorice na Naravoslovnotehniški fakulteti, podelila modno nagrado Mercedes-Benz Fashion Award. Prva prejemnica nagrade, ki jo podeljujejo na vseh MBFW dogodkih je postala Sara Valenci. Strokovna žirija je podelila tudi dve priznanji žirije. To sta si prislužili Ana Jelinič in Maja Leskovšek.
​Na modnih revijah, ki so se odvile v petek, 30. oktobra, in v soboto, 31. oktobra, so nas navdušili uveljavljeni modni ustvarjalci JSP, Akultura, Anja Dragan, Petja Zorec, Madame Demode, Mêhle, Dajana Ljubičič, Dioralop, Peter Movrin, Nataša Hrupič in Verena Schepperheyn. Njihove kolekcije si oglejte v nadaljevanju, MBFWLJ ​pa še naprej spremljajte ​na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twiter ter na spletni strani mbfashionweeklj.si.

M.V.

Foto: Jani Ugrin in Iztok Kurnik

uvodna.jpgmitanovski.jpgMarko Mitanovski