Najlepše kreacije prvega dne LJFW

7. 11. 2017 // Moda / Modne piste

LJFW se je letos preselil v podzemlje, vendar samo lokacijsko, saj je med drugim bistvo tega velikega modnega dogodka pri nas tudi še vedno po čim krajši poti pripeljati modo na mestne ulice in predstaviti ljudem.

Modne revije oblikovalcev, med katerimi so tako uveljavljena, kot sveža, domača in tuja imena, se bodo do 9. novembra 2017 odvijale v novem delu garažne hiše Kozolec. Na LJFW bo svoje kolekcije predstavilo kar 30 oblikovalcev. Organizatorji verjamejo, da je ključ do uspeha v povezovanju, zato se usmerjajo v sodelovanje s celotno regijo. Tako bodo na na modni pisti, ki je najdaljša v zgodovini Ljubljanskega tedna mode, svoje​​ kolekcije​​ predstavili​ oblikovalci​​ iz Slovenije,​​ Hrvaške,​​ Bosne​​ in​​ Hercegovine,​​ Srbije​​ in​​ Madžarske.

V nadaljevanju preverite, kateri oblikovalci so svoje kolekcije predstavili včeraj, v galeriji pa si oglejte naš izbor njihovih najboljših kosov.

LORE

Ustanoviteljica mednarodno prepoznavne znamke je Loreta Gudelj, ki izhaja iz družine z dolgoletno modno tradicijo. V njenih oblačilih je moč čutiti navdih Latinske Amerike, ki se odraža v živih barvah oblačil in rustikalnih teksturah. Pri krojih rada združuje moderno in tradicionalno, sicer pa stremi k unikatnosti kosov. V svojem delovanju se zavzema za pravice izdelovalcev tradicionalnih tkanin.

http://www.loretagudelj.com/

BARBARA VR

Barbara Vr je mag. akademska oblikovalka tekstilij in oblačil, ter nekdanja članica skupine Young@Squat. V svojih oblikovalskih rešitvah pogosto združuje preteklost in sodobnost. Velikokrat uporablja stare ročne tehnike ali vintage inspiracije, ki jih nadgradi in avtorsko reinterpretira v sodobne, urbane kose ali projekte. Njeno delo je v zadnjem času vse bolj prepoznavno in nadgrajeno tudi s strani javnosti.

http://www.zoofa.si/maj-barbara-vrbancic/
https://www.facebook.com/barbara.vr.

ALEKSANDRA BRLAN

Ustanoviteljica in oblikovalka znamke Aleksandra Brlan ustvarja raznolike kolekcije, ki se navezujejo na tradicijo, družino ter odnosom med telesom in oblačilom. Zanimajo jo učinki, ki jih ima oblačilo na človeka. Od znoter navzven. Oblikovalka deluje spontano, neobremenjeno s tempom mode kot posla in z lastnostmi prodajnega blaga. Za njo so oblačila intimna izpoved, ki se udejanji ob iskri navdiha.

http://aleksandrabrlan.wixsite.com/aleksandrabrlan

NATASA HRUPIC

Oblikovalkino ustvarjanje oblačil temelji na dvojnosti, nezdružljivem. Večni kosi modne znamke slovijo po unikatnem modeliranju s poseganjem v oblikovno formo in prestižni izdelavi iz luksuznih materialov, ki poveličujejo individualnost, intuitivnost, ter senzibilnost.

http://natasahrupic.com/
https://www.facebook.com/NatasaHrupic/

MAKS X DESIGN

MAKS X design je modna znamka s podpisom oblikovalke Saše Maksimiljanović, ki ljubi avant-gardo, dekonstrukcijo, asimetrijo in ostre linije. Lahkotne, organske tkanine v prevladujoči črnini. Znamko zaznamuje pozornost na krojenje, konstrukcijo, oblikovanje posameznih kosov, predvsem pa strast do življenja in beg pred realnostjo.

https://www.facebook.com/pg/maks.design/about/?ref=page_internal
https://www.instagram.com/maksxstudio/

KATA

Katarina Radovic, ki stoji za znamko Kata, je mlada oblikovalka, ki je bila na LJFW že nagrajena. Navdihuje jo modna preteklost, iz katere črpa barvne lestvice in osnove krojenja. Njeno delo odlikuje odlično prevajanje tradicionalnih moških elementov v sodobna ženska oblačila.

https://www.facebook.com/katarina.kata.radovic
https://www.instagram.com/katarina_kata/

NEO DESIGN

Neo design je znamka večkrat nagrajene (najboljša oblikovalka na tednu mode v Beogradu in prvo mesto na tekmovanju Fashion Scout SEE) oblikovalke Nevene Ivanović, ki s kombiniranjem modne preteklosti in sodobnosti snuje preproste in večnamenske kose, katerih izdelava temelji na tradicionalnih tehnikah.

http://www.nevenaivanovic.com/
https://www.facebook.com/neodesignneoneo/
https://www.instagram.com/neowau/

V. J.

Foto: Jure Makovec
Models: IMMORTAL Model Management

ljfw_nov17_day1_photojuremakovec_150-1.jpgAleksandra Brlanljfw_nov17_day1_photojuremakovec_135.jpgAleksandra Brlan