#MBFWLJ v polnem zagonu

24. 5. 2016 // Moda / Modne piste

Prizorišče Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana je vnovično prevzelo obiskovalce. Programski in umetniški direktor MBFWLJ Sašo Radovič je z izborom modnih oblikovalcev navdušil fotografe, domače in tuje urednike, novinarje in modne kritike. Pet modnih revij v Veliki sprejemni dvorani Cankarjevega doma je razvnelo dlani ljubiteljev mode, dizajna in lepote. AKULTURA, Peter Movrin, SENS, Spirit by T.B. in Cliché so predstavili svoje kolekcije za jesen in zimo 2016. Večer je s posebno energijo napolnila uradna gostja MBFWLJ Petra Nemcova. Češka manekenka, ustanoviteljica Happy Hearts Fund in obraz razreda GLC, je Ljubljano obiskalapremierno in bila nad slovensko prestolnico navdušena.


Drugi dan MBFWLJ se je začel z izjemno obiskanim novinarskim srečanjem s Petro Nemcovo. Zelo priljubljeno manekenko so na srečanju pozdravili tudi podžupanja Mestne občine Ljubljana Tjaša Ficko, direktor družbe Autocommerce Rasto Oderlap, ter programski in umetniški direktor MBFWLJ Sašo Radovič. Že v uvodnih trenutkih je novinarje očarala s svojo dostopnostjo, posluhom za izgradnjo in obnovo šol po tsunamiju na Tajskem, leta 2004, in izjemno uspešno kampanjo za znamko Mercedes-Benz.

Osrednji del je bil namenjen petim modnim revijam.

AKULTURA

Akultura je modna znamka polna asimetrij, ustanovljena s podpisom oblikovalke Alenke Globočnik Fabjan. Gre za kose oblačil, ki jih navdihuje življenje samo. Akultura posega po materialih in krojih, ki so primerni za vse letne čase. Razlika je le v načinu nošenja in načinu kombiniranja posameznih kosov oblačil.

Peter Movrin

Modna srenja Petra Movrina, nagrajenca Univerzitetne Prešernove nagrade za leto 2015, budno spremlja vse od začetka njegove poti leta 2008. Njegove kreacije izbirajo svetovno znane dive, v njegovem delu lahko uživamo ob ugledu filma Igre lakote – Upor, 2. del.

SENS

Oblikovalka Zlata Zavašnik od leta 1994 ustvarja moška oblačila pod blagovno znamko SENS. Navdih črpa v vzorcih novih tkanin, ki jo s svojo teksturo in barvo popeljejo naprej. Na tokratni modni reviji MBFWLJ se je oblikovalka poigravala z iskanjem meja in potovanjem onstran koncepta klasične moške obleke in srajce.

Spirit by T.B.

Tomislav Bahorić je modni oblikovalec, ki modo uživa in živi že od malih nog. »Čudežni deček« je že s svojo prvo samostojno kolekcijo požel val navdušenja, s svojim premišljeno zasnovanim modnim konceptom pa si je v medijih prislužil številne laskave nazive kot je »novi up hrvaške moške mode«. Spirit by T.B. je znamka, ki navdušuje z uporabo najkakovostnejših materialov ter urbanih elementov dekonstrukcije.

Cliché

Jelena Pirkmajer se pod svojim ustvarjanjem podpisuje z imenom Clichė vse od leta 1991. Njen navdih je ženska, ki ljubi življenje. Estetsko je najbolj naklonjena obdobju druge polovice prejšnjega stoletja, nenehno pa išče sveže idealne rešitve pri oblikovanju in uporablja nove, »pametne« materiale. Poleg izjemne vrline v kakovosti Clichė spodbuja modni inteligenčni kvocient ter individualni slog oblačenja. Kolekcija jesen-zima 2016 bo seksi, ženstvena, vesela, igriva in super uporabna.

rasto_oderlap-_autocommerce-_tjasa_ficko-_podzupanja_mol-_petra_nemcova-_metka_kejzar-_autocommerce-_saso_radovic-_mbfw.jpgpetra2.jpg