Najlepše črne plaže, ki bi jih radi obiskali to poletje

22. 8. 2021 // Lifestyle / Potovanje

Črna peščena plaža obljublja dramatično izkušnjo in je na fotografiji videti nadvse glamurozno. Tega se zavedajo mnogi popotniki, ki zadnje čase zelo radi obiskujejo redke in edinstvene plaže s črnim peskom. Pa poglejmo, kje najdemo najlepše ...

Črne peščene plaže so redke, še posebej v primerjavi z zlatimi ali belimi peščenimi plažami. Kljub tamu pa jih najdemo na različnih koncih sveta, kar pomeni, da obstaja možnost, da vsaj eno izmed njih obiščete tudi sami.

Amalfijska obala, Italija

Obisk Italije je vedno dobra ideja. Na dnu popularnega Positana boste našli čarobno črno peščeno plažo, ki ste jo zagotovo že videli na fotografijah vaših najljubših blogerk. Plaža je okrašena z oranžnimi senčniki in ležalniki, zaradi katerih je še bolj privlačna za obisk.

Santorini, Grčija

Santorini slovi po pečenih plažah različnih barv. Ker je otok vulkanskega tipa, so tu plaže živahno rdeče, črne, zlate in bele. Poleg plaž otok odlikujejo tudi okusna hrana, luksuzna letovišča in očarljiva arhitektura. Priporočamo obisk črnih plaž Perissa in Kamari, ob obisku otoka pa zavijte tudi na rdečo plažo Akrotiri.

El Tunco, Srednja Amerika

V El Salvadorju najdemo črno plažo El Tunco. Plaža poleg dramatičnega črnega peska obljublja raj sa surfanje, saj slovi po velikih valovih. Če imate radi vodne športe in sproščene mestne vibracije, je to destinacija za vas!

Islandija

Islandija obljublja mnogokatere čarobne izkušnje. Med drugim slovi tudi po črni vulkanski plaži na otoku Vestrahorn. Če radi odkrivate nepričakovane in dih jemajoče lokacije, ter se poleti požvižgate na sončenje, kopalke in plavanje, vsekakor premislite o obisku te plaže!

Punalu'u, Havaji

Na Havajskem Big Islandu boste našli plažo s črnim peskom Punalu'u. Gre za eno izmed najbolj dramatično črnih plaž, ki obljublja prijetno klimo, bujno zelenje, lep razgled in toplo vodo. Popolno!

V. J.

Santorini Dave, Instagram, Flickr, British Jet, Picgra

1-1.jpgČrna plaža v Positanu.akrotiri.jpgRdeča plaža Akrotiri.