Vikend pobeg: Romantična Verona

19. 3. 2015 // Lifestyle / Potovanje

Verona z okolico je ena glavnih turističnih atrakcij severne Italije, ki je Slovencem dosegljva že v okviru enodnevnega izleta. Ponuja bogato umetniško in kulturno dediščino, več letnih sejmov in seveda opernih predstav v Areni, starodavnem rimskem amfiteatru.

Verona je bilo v preteklosti pomembno križišče trgovskih poti, s svojim vlažnim subtropskim podnebjem pa vedno priljubljena točka naselitve. Bližnje Gardsko jezero, veliki zabaviščni park Gardaland za otroke in okoliške turistične kmetije so dodana vrednost prekrasnega italijanskega mesta, ki v prednovoletnem času ponuja veliko idej na nakupovanje, saj staro mestno jedro poka po šivih od high street trgovin, ne manjka pa niti tistih z dizajnerskim podpisom.

Prebivalci Verone so pravi italijanski sladokusci, ki ljubijo modo in estetiko na vseh področjih, dobra hrana pa je nepogrešljivi del vsakdana. Tudi pozimi se vam izplača naročiti zajetno porcijo sladoleda, ki vas ne bo pustila ravnodušnih. Spočijte se ob skodelici tradicionalnega kremastega kapučina in medtem opazujte ulično modo domačinov, ki vas bo navdušila.

P.C.

Fotografije: P.C., Pinterest, Veronchiam

1.jpgjezero.jpg