Vikend pobeg: Terme Ptuj

7. 6. 2016 // Lifestyle / Potovanje

Pred kratkim smo v družbi blogerk in drugih vplivnih žensk obiskale Terme Ptuj in ugotovile, da nas poleti vse premalokrat zanese v ta konec Slovenije, kjer nas poleg term, ki z velikim vodnim parkom in razkošnim wellness centrom ponujajo brezskrbno uživanje, čaka še nešteto drugih zanimivosti.

Tukaj je 5 razlogov, zakaj so Terme Ptuj odlična izbira za poletne počitnice v krogu družine, v dvoje ali v družbi prijateljic:

1. "Be fit" kulinarična izbira v hotelu Primus Ptuj - navdušene smo bili nad pestro samopostrežno izbiro za zajtrk (na voljo so bili tudi veganski smoothiji, presne tortice, brezglutenski kruh in obilica sadja), okusnim in zdravim kosilom, ki so nam ga postregli na idilični, s soncem obsijani terasi, ter večerno gostijo v welness centru.

2. Welness Valens Augusta - hotelski wellness poskrbi za ultimativno sproščanje in razvaja s tretmaji za naravno pomlajevanje obraza in oblikovanje telesa. Vse to v prelepem ambientu s pridihom orienta, starega Rima ali Egipta.

3. Passero - v bližini Ptuja, v Tešanovcih, najdemo butično trgovino in podeželsko čokoladnico Passero, ki preseneča z domačimi dobrotami lastne pridelave. V galeriji lahko preverite, kako izgleda izdelovanje pregrešno dobrih pralinejev, ki jih enostavno morate poizkusiti.

4. FootGolf na Golf igrišču Ptuj - FootGolf je nov šport, pri katerem gre za združitev nogometa in golfa. Nožni golf smo preizkusile na lastni koži in priznati moramo, da bi z veseljem podoživele veselo brcanje v pomirjujoči zeleni okolici ptujskega golfišča.

5. Okušanje vin z enologom Bojanom Kobalom - Ptuj ima lepo in zanimivo staro mestno jedro. Poleg lokalčkov, restavracij, Ptujskega gradu, trgovinic, antikvarijata (v Antikvitete Trop vam ponujajo opremo za celotni interier, umetniške in dekorativne predmete iz različnih stilnih obdobij)in umetniških studiev (tu dela in ustvarja tudi Srečko Molk, priznan oblikovalec lesenega nakita) nas je navdušil tudi Bojan Kobal, ki nam je predstavil vrhunska vina Kobal.

V nadaljevanju si oglejte nekaj foto utrinkov z našega popotovanja, vabimo pa vas tudi k glasovanju za naj zapis #DoziviinDeli, saj lahko s kančkom sreče osvojite vikend paket za dve osebi v Grand hotelu Primus na Ptuju! Glasujte tukaj. Glasovanje traja do 12. junija. Srečno!

V. J.

Foto: @valentinajarc

img_4203.jpgSvet savn v Termah Ptujimg_3846.jpgČokoladnica Passero