Kino obeti: Prihaja filmsko poletje!

6. 6. 2017 // Lifestyle / Kultura

Zakorakali smo v mesec, ki pogumno naznanja skorajšnji začetek poletja, zato je napočil čas za pregled prihajajočega filmskega dogajanja, ki ga lahko označimo kot resnično izjemnega. Za vas smo pripravili izbor najbolj napetih in najbolj zabavnih filmov, ki nas bodo razvajali v vročih mesecih.

Obalna straža (Baywatch) - že v kinu

V naših kinematografih že patruljirajo postavni reševalci Obalne straže, ki se med ljubitelje komedij in akcije ter izklesanih moških in ženskih teles vračajo v obliki filmske zgodbe. Reševalce iz vode, ki so v kultni nadaljevanki devetdesetih več kot desetletje navduševali televizijske gledalce, v istoimenskem filmu upodabljajo največji zvezdniki trenutne filmske scene Dwayne Johnson – The Rock, Zac Efron, Alexandra Dadario, Kelly Rohrbach in Priyanka Chopra.

V filmu spoznamo dva ne ravno perspektivna reševalca iz vode, ki se potegujeta za službo pri razvpitem, a priljubljenem glavnem reševalcu v Miamiju Mitchu Buchannonu. Čeprav je njegov zaliv videti kot katerakoli druga plaža, zaradi skrivnostnega dogodka v priljubljenem lokalnem klubu na plaži Mitch verjame, da je njegova ljubljena plaža v nevarnosti.

Mumija (The Mummy) - 8. junij

Ena od legend o starodavnem Egiptu in njegovih mumijah, ki že od pradavnine fascinirajo kulture po vsem svetu, bo kmalu doživela svoj preporod na velikem platnu. To je prvi film o mumiji, v katerem je glavno vlogo odigrala ženska.

Dogajanje nas popelje v starodavni Egipt, kjer mlada kraljica (Sofia Boutella), zaradi prelomljene obljube, da bo zavladala deželi, v njegovem spanju umori svojega očeta faraona. V obliki uroka, ki se naseli v Mortona, se na površje Zemlje vrne 2000 let po tem, ko so jo sredi Egiptovske puščave živo zaprli v mogočno grobnico.

Transformerji: Zadnji vitez (Transformers: The Last Knight) - 22. junij

Peta edicija Transformerjev se vrača v preteklost in v zgodbo vpleta eno največjih legend vseh časov, legendo o kralju Arturju. Zopet nas čakajo eksplozije, epski spopadi, odlična igralska zasedba in nepozabni boji robotskih Nezemljanov.

V vlogi nadarjenega avtomehanika Cadea Yeagerja bomo spet gledali Marka Wahlberga, glavna ženska vloga, ki je v prvem delu pred desetimi leti med zvezde izstrelila Megan Fox, pa je tokrat pripadla mladi Isabeli Moner. V vidnih vlogah nastopajo še Josh Duhamel, Tyrese Gibson in Stanley Tucci ter legendarni Anthony Hopkins.

Alibi.com (Alibi.com) - 6. julij

Glavni krivec za zmedo in smeh bo tokrat mladi poslovnež Greg, ki si ni nikoli predstavljal, da obstaja toliko ljudi, ki so pripravljeni plačati mastne denarce za to, da jim nekdo zagotovi alibi. A njegov start up Alibi.com, ki svojim klientom zagotavlja, da njihovi bližnji nikoli ne izvejo, kaj v resnici počnejo, doživi neverjeten razcvet. Ne samo, da se poslovni uspehi kar vrstijo, sreča celo dekle svojih sanj - čedno svetlolaso Flo, ki ima samo eno 'napako': ne mara lažnivcev. Ker je Greg pravi specialist v izmišljevanju zgodbic, svoji novi ljubezni naplete, da v resnici opravlja delo stevarda. Njegovo življenje pa se še dodatno zaplete, ko ugotovi, da je eden od klientov tudi zaročenkin oče in njegov bodoči tast.

Nekoč v mestecu Venice (Once Upon a Time in Venice) - 27. julij

Steve Ford (Bruce Willis) je muhasti zasebni detektiv, ki ga počasi izdajajo leta. Življenje se mu nepričakovano zaplete, ko mu lokalni preprodajalci mamil ukradejo hišnega ljubljenčka Buddyja in zanj zahtevajo odkupnino. Kmalu ga ne lovijo le gangsterji, ki jih vodi krvoločni Spider (Jason Momoa), ampak tudi oderuški in čudaški posojilodajalec, h kateremu se detektiv zateče po denar za odkupnino. Po mnogih zapletih in komičnih situacijah se izkaže, da je pes res človekov najboljši prijatelj – Steve je za to, da bi dobil nazaj svojega ljubljenčka, pripravljen storiti vse in še več.

Jaz, baraba 3 (Descpicable Me 3) - 3. avgust

Letošnje poletje bomo z navdušenjem pozdravili vrnitev priljubljenih likov, ki so nam prirasli k srcu v animiranih uspešnicah Jaz, Baraba, Jaz, Baraba 2 in Minioni. Tokrat bo poboljšanemu super zlobcu Gruju ponagajal njegov davno izgubljeni brat dvojček Dru, ki bo poskrbel za zabavno bratsko rivalstvo. Obenem ga čaka še spopad z Balthazarjem Brattom, nekdanjim otroškim zvezdnikom, ki je postal obseden z likom, ki ga je igral v 80. letih 20. stoletja. Za piko na i pa so tukaj še prigode prikupnih Minionov!

V. J.

Foto: Imdb

bay.jpgthe_mummy.jpgThe Mummy