V pričakovanju kina na prostem

26. 5. 2016 // Lifestyle / Kultura

S projekcijo dokumentarnega filma Sol zemlje, avtorjev Wima Wendersa in Juliana Ribeira Salgada, ki spregovori o življenju in delu enega najuglednejših živečih svetovnih fotografov Sebastiãa Salgada, Kinodvor odpira novo sezono kina na prostem. Brezplačna projekcija se bo odvila 1. junija ob 21. uri v Parku Tivoli, ob Čolnarni.

Kinodvor bo filme do konca poletja ponesel na prosto še s štirimi projekti.

V Kinodvorišču bodo filme prikazovali od 8. junija do 4. julija. Otvoritveni film Kinodvorovega letnega kina v atriju Slovenskih železnic bodo Ta nora 80a (Everybody Wants Some!!, 2016), najnovejši film ameriškega kronista čudovite vsakdanjosti Richarda Linklaterja. V Kinodvorišču se bodo zvrstile še 4 premiere, program pa bodo zaokrožili s svežo edicijo Naših kratkih, kjer se bomo seznanjali z najnovejšimi deli domače kratkometražne produkcije.

Film pod zvezdami, ki ga v soorganizaciji pripravljata Kinodvor in Ljubljanski grad, bo potekal od 7. do 30. julija. Letni kino na Ljubljanskem gradu bo odprl slovenski film Houston, imamo problem! Žige Virca. Poleg odmevnih filmov pretekle kinematografske sezone se bo program prepletal tudi s premierami in predpremierami težko pričakovanih filmskih naslovov.

Letni kino na Kongresnem trgu bo potekal 23., 24. in 25. avgusta z brezplačnimi projekcijami treh filmskih klasik.

Film na ulici bo Šolsko igrišče v Zalogu s pestrim in razgibanim dogajanjem zavzel 26. in 27. avgusta. Poleg Kinotripovih filmskih projekcij se bodo odvile najrazličnejše delavnice, program pa bodo pripravili mladi za mlade ob podpori Kinodvora in Mladih zmajev.

PR

Foto: Imdb

4.jpg