Jesenske filmske poslastice

7. 9. 2017 // Lifestyle / Kultura

Jesen je pred vrati in z njo kup filmskih poslastic, ki so več kot vredne obiska najbližje kino dvorane.

Romantična komedija Spet doma – 14. september

Prihaja najbolj simpatični film te jeseni z Reese Witherspoon v glavni vlogi.

Alice (Reese Witherspoon) je na videz odločna in samozavestna štiridesetletnica, ki se ji družinsko življenje z očetom svojih otrok ne izide. Nekaj mesecev po ločitvi se preseli v varno in poznano okolje rojstnega Los Angelesa, kjer ji družbo delajo prijateljice iz otroštva, njena mama pa občasno poskrbi za vnukinji, ki nista najbolj navdušeni nad tem, da sta se morali preseliti na drug konec Amerike. Čeprav se zdi, da njihovo življenje vrača v stare tirnice, se vse obrne na glavo, ko Alice praznuje svoj štirideseti rojstni dan in med zabavo naleti na tri mlade filmske ustvarjalce, ki niso samo povsem brez denarja, ampak nimajo niti strehe nad glavo. Ponudi jim začasno prenočišče, kar povzroči, da se nekega večera s kovčkom v roki na pragu pojavi njen nekdanji mož z idejo, da bi vseeno poskusila rešiti svoj zakon.

Ekskluzivne predpremiere: 13. september ob 20. uri (v okviru dogodkov Ladie's Night) v Cineplexxih po Sloveniji. (Vstopnice so že na voljo tukaj).

Premiera: 14. september ob 20. uri v Koloseju Ljubljana

Biografska drama Viktorija in Abdul – 21. september

Judi Dench bo navdušila v vlogi ene najbolj uspešnih in nenavadnih kraljic vseh časov.

Filmska zgodba, ki temelji na resničnih dogodkih, je postavljena v zadnje obdobje vladavine kraljice Viktorije, ki je Veliki Britaniji vladala kar 63 let. V filmu spremljamo zadnje desetletje njene vladavine in njeno nepričakovano prijateljstvo s postavnim mladim indijskim uradnikom Abdulom Karimom, ki iz Indije pripotuje, da bi se leta 1887 udeležil praznovanja kraljičinega zlatega jubileja (Queen's Golden Jubilee) in kasneje postane njen najožji zaupnik in učitelj. Čeprav je bila kraljica Viktorija v tistem času tudi cesarica Indije, člani kraljeve družine in njeni najožji sodelavci prijateljstvu odločno nasprotujejo in ga želijo uničiti. Medtem ko se sprašuje o mejah svojega dolgoletnega vladanja, z Abdulom, kljub nasprotovanjem bližnjih, razvijeta vdano zavezništvo in naklonjenost.

Premiera: 20. september ob 20. uri v Koloseju Ljubljana.

Srhljivka mati! – 28. september

Režiser Darren Arnofsky je k sodelovanju povabil igralsko smetano različnih generacij. Z nami bodo Jennifer Lawrence, Javier Bardem, Ed Harris in Michelle Pfeiffer.

V srhljivki mati! bo na preizkušnji ljubezensko razmerje. Ko nepovabljeni gostje vstopijo v dom para in ogrozijo njuno mirno življenje, se nenavadni dogodki kar vrstijo. V glavnih vlogah bosta kot par nastopila oskarjevca Jennifer Lawrence in Javier Bardem, za srhljivi zaplet v psihološki srhljivki o ljubezni, predanosti in žrtvovanju, pa bosta tokrat poskrbela Michelle Pfeiffer in Ed Harris.

Premiera: 27. september ob 20. uri v Koloseju Ljubljana.

Družinska komedija Mame na večerji – 5.oktober

Štiri mame pripravljajo noro zabavo, na kateri ne smete manjkati! Sploh če ste mama.

Mame na večerji je zabavna komedija o štirih mamah, ki se sprva med sabo sploh ne poznajo – druži jih zgolj dejstvo, da njihovi otroci obiskujejo isti vrtec. Preobremenjene z gospodinjskimi opravili, vzgojnimi dilemami, distanciranimi moškimi in vsakdanjimi obveznostmi sklenejo, da zvečer otroke zaupajo njihovim (zaradi tega precej nejevoljnim) očetom in si privoščijo solo večerjo. Načrt je preprost - vino, opravljanje, sproščen klepet v krogu sotrpink. In dejstvo, da ti en večer ni treba skrbeti, kaj boš za večerjo postavila na mizo, in kako boš otroke prepričala, da naj grejo končno spat.

V razposajeni druščini se znajdejo sveže ločena Jamie (Molly Shannon), super mama Melanie (Bridget Everett), do konca izčrpana Emily (Katie Aselton) in outsiderka Kate (Toni Collette). Večer se ne začne najbolj obetavno, vendar vino, karaoke in postavni natakar (Adam Levine), kmalu naredijo svoje. Mame čaka noč, ki je ne bodo kar tako pozabile - in to kljub vsem substancam, ki so jih použile.

Predpremiera: 3. oktober ob 20. uri v Koloseju Ljubljana (Vstopnice so že na voljo tukaj).

Premiera: 5. oktober ob 20.00 (v okviru dogodkov Ladie's Night) v Cineplexxih po Sloveniji.

Triler Snežak – 12. oktober

Jeseni nas s svojo srhljivo zgodbo obišče Snežak, ki naznanja, da se v mestu že desetletja dogajajo srhljive reči. Srečali bomo detektiva Harryja Hola, ki kot glavni junak nastopa v mnogih romanih enega najbolj uspešnih in svetovno znanih norveških pisateljev Joa Nesbøja. Snežak je sedmi roman iz serije o detektivu Holeu, v katerega čevlje bo v filmu stopil Michael Fassbender (Neslavne barabe, 12 let suženj, Možje X, Steve Jobs). Glavno žensko vlogo prevzema Rebecca Ferguson (Misija: Nemogoče - Odpadniška nacija, Dekle na vlaku). V filmu, ki je v celoti posnet v objemu skandinavske zime na Norveškem, pa bomo med drugim gledali tudi Charlotte Gainsbourg (Antikrist, Melanholija) in oskarjevca J.K. Simmonsa (Ritem norosti).

Premiera: 12. oktober ob 20. uri v Koloseju Ljubljana.

Grozljivka Vesel smrtni dan – 19. oktober

Za ogrevanje še pred nočjo čarovnic.

Se še spomnite priljubljene komedije Neskončen dan (1993) v kateri Bill Murray obtiči v času in neskončno dolgo preživlja en in isti dan? Njegov svet vsak dan obiščejo isti ljudje, le da ne vedo, da se dan ponavlja.Podobno se v najnovejši grozljivki VESEL SMRTNI DAN zgodi študentki Tree Gelbman, le da se tokrat ne bomo smejali, ampak nas bo neskončno strah. Na obzorju je namreč umor.Tree se na svoj rojstni dan zbudi v študentskem domu in nato preživi običajen dan – fant, prijateljice, večerni žur … vse dokler je na zabavi ne poskuša s sveta spraviti zamaskirani morilec. Umor pa se ne zgodi, ker se Tree prebudi in vse se začne znova.Prestrašeni študentki ne preostane drugega, kot da poskuša ugotoviti, kdo ji streže po življenju in zakaj, saj predvideva, da bo lahko le tako ustavila ponavljajoči cikel, ki jo na rojstni dan, ko bi morala praznovati in se zabavati, spravlja na rob pameti.

Premiera: 18. oktobra ob 20. uri v Koloseju Ljubljana.

Drama Prebujanja – 26. oktober

Osrednje dogajanje je postavljeno v spalnice, ki so glavna kulisa celotnega filma.

V filmu, ki je nastal pod režijsko taktirko Petra Bratuše, bomo spremljali pare Jano Zupančič in Primoža Pirnata, Sašo Pavlin Stosić in Sebastiana Cavazzo ter Katarino Čas in Jurija Zrneca, ki bodo nastopili v vlogah glavnih protagonistov. Vseh šest osrednjih likov na videz mučijo drugačne težave - eden od njih se znajde v aferi s četrt stoletja mlajšim dekletom, drugi se sooča z zatonom lastne kariere, tretji sreča ljubezen izpred dvajsetih let … – v resnici pa se vsi ukvarjajo z istim pomembnim vprašanjem: kako naprej?

Robert se je pravkar ločil in preselil na svoje. K njemu se priseli njegova študentka, ki mu vedno bolj narekuje svoj hišni red. Kadar se poskusi upreti, ga preglasi s svojimi “Lolita” zvijačami. Uspešnega fotografa Marcela sredi noči prebudi telefonski pogovor žene Ule, iz katerega razbere, da bodo fotografije, katerih avtorica je, razstavljene na pomembni razstavi. Uprizori eno od svojih sarkastičnih predstav, ki se konča s prepirom. Jonas in Karmenmse po dvajsetih letih srečata na Marcelovi razstavi. Ogenj, ki je včasih gorel med njima, se spet razplamti in skupaj se znajdeta v hotelski sobi. Vseh šest glavnih junakov pa poveže zadnji pretresljivi prizor filma …

Premiera: 25. oktobra ob 20. uri v Koloseju Ljubljana.

Komedija Očka proti fotru 2 – 16. november

Ko se neizprosnemu očetovskem dvoboju med divjim Markom Wahlberg in rahločutim Willom Ferrelom pridružita še njuna očeta Mel Gibson in John Lithglow.

Brad (Ferrell) si je vedno želel postati oče. Po poroki s Sarah so se mu te sanje končno uresničile, saj je postal očim njenima otrokoma. Sedaj se na vse pretege trudi, da bi izpolnil svoje življenjsko poslanstvo in postal najboljši očim vseh časov, česar ne more zmotiti niti prihod njunega pravega očeta Dustya (Wahlberg), s katerim se je v prvem delu spustil v neusmiljeni dvoboj za naklonjenost njegovih otrok. V drugem delu komedije Brad in Dusty združita moči, da bi družini pričarala nepozabni božič. Njun načrt pa skoraj zmoti prihod njunih očetov, ki si tako kot sinova ne bi mogla biti bolj različna.

Premiera: 15. november ob 20. uri v Koloseju Ljubljana.

V. J.

Foto: Imdb

1.jpgRomantična komedija Spet doma – 14. september2.jpgBiografska drama Viktorija in Abdul – 21. september