Top nasveti, kako uživati življenje “po francosko”

23. 5. 2019 // Lifestyle / Kulinarika

Zdi se, da znajo Francozinje vsak trenutek dneva pretvoriti v užitek. Natanko vedo, kako se posvetiti sebi in kako v svoje bivanje vnesti neznosno lahkost. Dejstvo je, da se lahko od njih vsakodnevno učimo, kako preprosto uživati in v življenju stresu ne priti niti blizu. Tukaj je nekaj smernic, kako uživati “po francosko”:

Začnite dan počasi, spokojno in z užitkom: Francozinje se držijo načela, da bo dan videti tako, kot ga boste začeli. Zjutraj si skuhajte kavo, pripravite zajtrk, uživajte v vonjih in okusih, v tem delu dneva še za nekaj minut pozabite na telefon in delovne obveznosti in se zgolj prepustite trenutku.

Brezkompromisno uživajte v hrani in pijači: Čeprav morda ni tako videti, saj imamo ob misli na Francozinje v glavi izredno vitke figure, na tem kotičku Zemlje veliko jedo. Francozinje jedo vse, a izbirajo sezonsko hrano in o hrani veliko razmišljajo. Posvetijo se vsakemu grižljaju in v njem uživajo, hkrati pa v ničemer ne pretiravajo in izbirajo raznolika živila.

Ustvarite edinstven slog in ga ponotranjite: En sprehod po pariških ulicah bo dovolj, da boste prišli do jasnega zaključka: Francozinje veliko dajo na svoj stil, hkrati pa dajejo vtis ležernosti in brezbrižnosti. V malem prstu imajo modno znanje in veščine, po katerih znajo ustvariti edinstven stil in mu ostati zvest in v njem neizmerno uživati.

Uživajte v preprostih rečeh: Za vikende si vzamejo čas za druženje z najdražjimi, za kulturne dogodke, za sprehod po parku, za piknik na ozelenelem travniku, ... Oni ob takšnih priložnostih morda posegajo le po svojem šampanjcu, pri nas pa bi z lahkoto uživaške trenutke začinila penina Bela, ki zavre na vinorodnem Zlatem griču. Življenje je lepo, če se mu le prepustimo in mu dovolimo, da nas razvaja …

shutterstock_744342601.jpgzlati_gric_-_konjiska_penina_brut_bela_0_75l-.jpg