Recept za najslajšo valentinovo jagodno pito


Najlepša in najslajša jagodna pita iz srčkov? Prodano! Tukaj je recept za sladko jagodno pito, ki je kot nalašč za letošnji Galentines day oziroma valentinovo. ;)

Za najslajšo jagodno pito iz srčkov, ob kateri se vam bo stopilo srce, potrebujete:

3-4 skodelice jagod, narezanih na koščke

odmrznjeno zamrznjeno listnato testo

1/2 skodelice sladkorja

1/2 skodelice vode

​3 žlice koruznega škroba

1 jajce

sladkor v prahu za posip.

Priprava:

Pečico ogrejte na 180 stopinj. V skodelico stresite narezane jagode in jih prekrijte s sladkorjem. V srednji kozici zavrite vodo, koruzni škrob in sladke jagode. Pustite vreti približno 5 minut. Medtem z enim delom razvaljanega testa obložite pekač za pite, iz drugega razvaljanega listnatega testa pa izrežite prikupne srčke - pri tem si pomagajte z modelčkom za piškote v obliki srca. Ohlajeno jagodno mešanico vlijte v s testom obložen pekač. Eno stran izrezanih srčkov premažite z razžvrkljanim jajcem, ki mu dodate nekaj vode. Nato srčke enega za drugim položite na rob pote in nadaljujte proti notranjosti pite (pri tem se zgledujte po fotografiji v galeriji). Celotno pito premažite z razžvrkljanim jajcem in jo položite v pečico. Pecite približno 40 minut. Pečeno pito posujte s sladkorjem v prahu. Mmm, dober tek!

M.V.

Foto: Missbuttercup

6.jpg2.jpg