Recept za hiter čokoladni mousse, ki bo navdušil goste

29. 2. 2020 // Lifestyle / Kulinarika

Za vas smo pripravili preprost, a omamen recept za pravi francoski čokoladni mousse. Sladico priporočamo za takrat, ko vam zmanjkuje časa, pa bi vseeno radi navdušili goste.

Sestavine:

1 vaniljev sladkor

1 žlica masla

6 jajc (ločimo)

1 žlička soli

20 dag jedilne čokolade

2 žlici rjavega sladkorja

Navodila za pripravo:

Jedilno čokolado nalomite in ji dodajte maslo. Vse skupaj stopite na pari in ugasnite ogenj. Počasi dodajajte rjavi sladkor, dokler se ne stopi. Ločite rumenjake od beljakov in rumenjake stepite z vaniljevim sladkorjem. Nato jih vmešajte v čokoladno zmes. Beljake s ščepcem soli stepite v čvrst sneg, nato jih, žlico za žlico, počasi s kuhalnico dodajajte čokoladni zmesi. Mešajte počasi, ker morajo nastati mehurčki, ki bodo moussu dali rahlost. Mousse naložite v lepe skodelice, ter ga postavite v hladilnik, da se strdi. Veselo sladkanje!

V. J.

Foto: Wellplated

1.jpg