Recept za bananin kruh, ki se topi v ustih

3. 12. 2020 // Lifestyle / Kulinarika

Rjavih banan nikar ne zavrzite, ampak iz njih specite božanski bananin kruh, ki bo v trenutku izginil z mize!

Za bananin kruh, ki se kar topi v ustih, potrebujemo:

50 g zmletih ovsenih kosmičev

150 g pirine moke

150 g sladkorja

4 zrele banane

50 g (kokosovega) masla

1 jajce

1 žličko sode bikarbone

ščepec soli

pest zmletih mandljev

pest kokosove moke

pest čokoladnih koščkov.

Priprava:

Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Maslo zmehčamo, jajce razžvrkljamo, banane zmečkamo z vilicami. Vse tri sestavine združimo, solimo in dobro premešamo. Mešanici dodamo sladkor in ponovno premešamo. Na koncu dodamo še moko, sodo bikarbono in izbrane dobrote - kokos, čokolado, mandlje (ali kakšne druge orehe oziroma posušeno sadje). Testo prelijemo v namaščen pekač in pečemo približno 40 minut. Dober tek!

V. J.

Foto: Unsplash / Leigh Skomal

leigh-skomal-byavdsdtpx0-unsplash.jpg