Rastlinjak Café: zelena oaza na železniški postaji Ljubljana

8. 11. 2018 // Lifestyle / Kulinarika

Na železniški postaji v Ljubljani je odprl svoja vrata Rastlinjak Café! Dizajnersko opremljen prostor s svojo zdravo in okusno ponudbo predstavlja zeleno oazo sredi sivega mestnega vrveža.

Za mnogo ljudi, ki Ljubljano dnevno ali občasno obiščejo z vlakom, oziroma vstopajo vanjo preko prehoda železniške postaje, je lokalček, ki se je odločil ozeleniti sicer precej enolično kulinarično ponudbo na tem območju, kot svetla luč na koncu predora. Rastlinjak Café je obiskala tudi naša ekipa, ki je bila nad dišečo kavo, slastnimi čaji, okusnimi sadnimi smutiji (in smuti skledami!), inovativnimi solatami, zdravimi rogljički (v celoti iz BIO sestavin in 100% pirine moke), hrustljavimi sendviči in dnevno svežimi juhami več kor prijetno presenečena. V Rastlinjaku pa nista vabljiva le ponudba in ambient, ampak je nadvse prijetna tudi strežba.

Zeleni koncept je zrasel na zeljniku ;) Nine Jevševar, ki čeprav sama ni veganka, vseeno meni, da ljudje zaužijemo preveč mesa in da smo velikokrat brez idej pri pripravi jedi iz rastlinske hrane. Medtem, ko se v drugih evropskih prestolnicah eden za drugim odpirajo lokali z zdravimi, veganskimi prigrizki, so pri nas med najbolj obiskanimi še vedno tisti, ki imajo na svojih menijih predvsem hitro pripravljeno nezdravo hrano. Nina je želela ustvariti protiutež klasični ponudbi na ljubljanski železniški postaji oziroma to dopolniti tudi z zdravo izbiro. To pa ne pomeni, da pri njej ne dobite sladkih pergreh. Ravno obratno, Nina je velik sladkosned in zelo rada eksperimentira s pripravo zdravih sladic - presnih, veganskih ali samo takšnih, ki ne vsebujejo rafiniranega sladkorja. Njena energija je prepričala tudi Ano, ki naredi najboljše presne čokoladice s kaljeno ajdo in slivovim pirejem. Skupaj predstavljata popoln par, ki z nasmeškom in toplo besedo polepša dan!

Ob obisku so nas prepričali:

jagodna smuti skleda z arašidovim maslom (bombastično!),

hladno iztisnjen sok (devno svež!),

presna tortica iz BIO sestavin,

sendvič z BIO hummus namazom iz kruha s kislim testom (posut z mikrozelenjem - mlado zelenjavo, ki je do 40-krat bolj hranljiva kot zrela zelenjava!),

veganska in brezglutenska juhica iz sezonskih sestavin z bližnje kmetije.

V nadaljevanju vstopite v zeleno oazo sredi Ljubljane, kjer vsak kulinarični navdušenec najde nekaj zase!

V. J.

Foto: Valentina Jarc

screen_shot_2018-11-08_at_13_29_52.jpgimg_8238.jpg