Pisani “buffalo” piščančji takosi

22. 5. 2015 // Lifestyle / Kulinarika

“Buffalo” piščančji takosi so polni okusa in popolnoma enostavni za pripravo. Z njimi boste navdušili vse za domačo mizo, veseli pa jih bodo tudi gostje, saj so takosi okusen in zabaven obrok, ki se mu je težko upreti. Lahko jih naredimo iz pšeničnih tortilj, lahko pa s slastnim piščancem napolnimo tudi ocvrte koruzne tortilje…

Za pripravo “buffalo” piščančjih takosov potrebujemo:

1 pločevinko koruze

3 skodelice nadrobljenega pečenega/kuhanega piščanca

2/3 skodelice buffalo omake

1 paket tortilj (pšeničnih ali koruznih)

4 skodelice hrustljave solate

1 zrel avokado, narezan na kockice

½ skodelice preliva z modrim sirom

½ čebule, narezane na tanke kolobarčke

2 limeti

Za pripravo buffalo omake potrebujemo:

2/3 skodelice Tabasco omake

½ skodelice masla

1 ½ žličke belega kisa

¼ žličke worcesterske omake

¼ žličke kajenskega popra

1/8 žličke česna v prahu

sol po želji

Za pripravo preliva z modrim sirom potrebujemo:

½ skodelice kisle smetane

¼ skodelice mleka

¼ skodelice majoneze

¼ skodelice nadrobljenega modrega sira

Navodila:

V skledi zmešamo vse sestavine za buffalo omako in pustimo na strani. Enako storimo s sestavinami za preliv z modrim sirom. V ponev stresemo koruzo in jo rahlo popečemo. Zapečeno odstranimo iz ponve in damo na stran. V posodi zmešamo piščanca in 2/3 skodelice buffalo omake. Postavimo na stran. Tortilje razporedimo po pultu in vsako obložimo z nekaj hrustljave solate, nekaj piščanca, koruze in avokada. Prelijemo s prelivom z modrim sirom in po želji potresemo tudi s čebulo. Postrežemo v spremstvu limete, s katero poprej pokapamo avokado, da preprečimo njegovo oksidacijo.

M. V.

Foto: Gimmesomeoven

buffalo-chicken-tacos-1.jpg