Obogatena vegi ponudba v ljubljanskem BTC-ju

10. 5. 2016 // Lifestyle / Kulinarika

V ponedeljek, 9. maja, je v ljubljanskem BTC-ju na južnem delu Tržnice svoja vrata odprla Radha Govinda vegetarijanska restavracija, ki jo morda že poznate iz zdajšnje lokacije na Žibertovi 23 v Ljubljani, kjer že osem let vrti in bo vrtela kuhalnice in še naprej ustvarjala jedi iz popolnoma svežih in kakovostnih sestavin.

Radha Govinda vegetarijanska restavracija je priznana vegetarijanska restavracija s pridihom indijske in mediteranske kulinarike, s širokim izborom jedi pa poskrbijo tudi za vegane. Na novi lokaciji v BTC-ju bodo gostom z veseljem postregli z odličnimi dnevnimi kosili in petimi posebnimi jedmi. Mednje spadajo: že legendarni burger med vegetarijanci, Bliss Burger, popolna brezmesna različica hamburgerja, ki ga sestavljajo sveža sezamova bombica, domači sirni namaz, hrustljava solatka, zelenjavni polpet z mandlji in paradižnikova omaka; kraljevska lazanja iz domačih testenin in treh različnih nadevov; dve Ferrari pizzi, v zelenjavni in margerita različici, ki zagotovo nikogar ne bosta razočarali; za vse ljubitelje italijanske pašte so tu še hišne testenine, ki jih postrežejo z eno od treh izvrstnih omak: zelenjavno, olivno in brezmesno bolognese, v kateri blesti mleto sejtanovo meso; če pa se z okusi preselimo še k severnim sosedom, moramo omeniti dunajske pohančke iz v hrustljavo skorjico odetega panirja (mladi sir, ki ga izdelujejo sami), sejtanovo pšenično meso, zraven pa postrežejo še ocvrti krompirček, h kateremu se prilegata ketchup in majoneza iz sojinega mleka. Ljubitelje sladkega bo prepričal tiramisu, ki je brezkofeinski in tako primeren tudi za mlajše, saj ga pripravljajo z žitno kavo. Razvajali nas bodo tudi z božanskimi presnimi torticami, slastnim balaramom z lešniki in osvežujočim domačim sladoledom, ki ga lahko pričakujemo v prihajajočih vročih dneh.

V ponudbi Radha Govinda vegetarijanske restavracije bomo našli tudi pester nabor osvežilnih napitkov, širok sortiman izdelkov, kot so testenine hišne izdelave, ghee – prečiščeno maslo, Gopalado in kokosovo olje, kmalu pa lahko pričakujemo tudi možnost dostave dnevnih kosil in jedi po celotnem BTC-ju.

Radha Govinda vegetarijanska restavracija se nahaja tik ob BTC-jevi tržnici (južni del) in je odprta vsak dan, razen nedelje in praznikov, od 10. do 21. ure.

Več informacij:

www.radhagovinda.si

V. J.

Foto: Valentina Jarc

3.jpg1.jpg