Korenčkova juha s kokosovim mlekom

5. 12. 2020 // Lifestyle / Kulinarika

Za prihajajoče zimske mesece smo pripravili slasten recept za sezonsko, svežo in okusno korenčkovo juho s koriandrom in kokosovim mlekom. Naj vas pogreje v prihajajočih mrzlih dneh, razveselili pa se je bodo tudi vaši najdražji.

Za pripravo juhe za dve osebi potrebujemo:

nekaj žlic olivnega olja

tri večje rdeče čebule, narezane na tanke lističe

dve žlički koriandra v zrnu

tri stroke česna, narezane na tanke lističe

dva večja krompirja, narezanega na tanke kolobarje

dobre pol kilograma rdečega korenja, narezanega na enakomerne kolobarje

liter zelenjavne osnove ali vode

eno pločevinko kokosovega mleka

sol

Postopek: Olivno olje nežno segrejemo in dodamo čebulo. Pražimo toliko časa, da se lepo karamelizira in porjavi ter solimo. Dodamo koriander v zrnu in česen ter mešamo in pražimo, da česen zadiši. Dodamo krompir in korenje, dobro premešamo in še malo prepražimo. Zalijemo z zelenjavno osnovo ali vodo, toliko, da prekrijemo površino sestavin. Na srednjem ognju kuhamo toliko časa, da se krompir in korenje skuhata. Sestavine do kremastega zmiksamo v blenderju ter dodamo še kokosovo mleko. Če je juha pregosta, jo za koncu zalijemo še z nekaj osnove ali vode in po potrebi še solimo.

Namig: za bolj intenziven okus lahko korenje spečemo tudi v pečici.

V. J.

Foto: Unsplash / Becca Tapert

becca-tapert-jnroaz5xy_c-unsplash.jpg