3 triki, s katerimi ohranimo svežino avokada

28. 12. 2018 // Lifestyle / Kulinarika

Če tako kot mi obožujete avokado, vas zagotovo zanima, kako ohranimo njegovo svežino. Da polovičke avokadov, ki ponavadi ostanejo po uživanju te kremaste poslastice - včasih enostavno ne moremo pojesti celega - nikoli več ne bodo porjavele, uporabite te tri trike:

1. Čebula

Polovičko položite poleg nasekljane čebule. Žveplova spojina, zaradi katere jokamo, ko režemo čebulo, bo pripomogla k temu, da avokado ne bo porjavel.

2. Olivno olje

Polovičko premažite z olivnim oljem in jo položite v hladilnik. Ja, tako preprosto!

3. Limonin sok

Polovičko premažite z limoninim sokom in jo zavijte v plastično folijo. Limona bo preprečila oksidacijo in ohranila zelen videz avokada!

V. J.

Foto: Baking Steel

1.jpeg