Pomlad kliče po reorganizaciji garderobne omare


Ni ravno znanstveno dokazano, a lahko z gotovostjo potrdimo: ko imamo občutek, da v naši omari vladata red in organizacija, se to odraža tudi na našem počutju glede ostalih stvari v življenju. Vsem, ki lahko trenutno ostanete doma zatorej svetujemo, da čas samoizolacije izkoristite sebi v prid in se končno ločite pospravljanja omare. Tukaj je 6 odličnih nasvetov za spomladansko čistko omare!

1. Omaro izpraznite, očistite police in posesajte predale. Zavrzite zlomljene in drugače poškodovane obešalnike ter ostalo nesnago, ki se rada nabere v omari skozi leta.

2. Na en kup položite stvari, ki jih še nosite, na drugega stvari, ki bi jih lahko podarili in na tretjega poškodovane ter do nerazpoznavnosti sprane stvari, ki jih lahko le še zavržete.

3. Zlikajte zmečkane stvari, odmuckajte puloverje.

4. Določite, kater del omare je namenjen določenim sklopom oblačil. Služba - dom - prosti čas. Hlače - srajce - puloverji - spodnje perilo, ... Vse naj ima svoj smisel! Puloverjev nikar ne obešajte na obešalnike, saj se bodo tam grdo raztegnili.

5. Pomerite vse nedrčke in zavrzite tiste, ki vam ne ustrezajo več. Naša telesa se skozi leta enostavno spreminjajo. V predal za perilo položite nekaj vrečk s posušeno sivko, da bo vaše spodnje perilo lepo dišalo tudi po tem, ko pride iz stroja.

6. V red spravite tudi modne dodatke. Šale in rute lahko obesite na obešalnike oziroma kljukice, torbice položite na poličke, klobuki bodo lepo videti obešeni na steni, ...

V. J.

Foto: Unsplash / Alexandru Acea

alexandru-acea-t5jxjei49uy-unsplash.jpg