Nasveti ob selitvi v manjše stanovanje


Če se selite v manjše stanovanje oziroma morate v vašem domu nujno ustvariti nekaj razpoložljivega prostora, imamo za vas nekaj super nasvetov, ki pridejo prav ob selitvi/praznenju stanovanja!

Kaj resnično potrebujete?

Sprehodite se čez stanovanje in ocenite kaj resnično potrebujete. V prvo kategorijo umestite nujne stvari, v drugo tiste, ki morajo proč. Poškodovane in neuporabne stvari zavrzite, ostalo podarite v dobrodelne namene.

Ocenite uporabnost.

Podobno zgornji nalogi - ali resnično potrebujete shranjeno prazno embalažo za sladoled, ki ste jo mislile uporabiti kot posodo za 'take away' kosilo?

Izmerite pohištvo.

Bo vaše staro pohištvo ustrezalo kvadraturi novega stanovanja? Prevelike kose prodajte in jih zamenjajte za manjše.

Kaj se skriva na podstrešju?

Na podstrešju, v kleti in garaži se skriva veliko stvari, ki jih bo potrebno odnesti v novo stanovanje. Preglejte prostore za shranjevanje in tudi tukaj stvari razporedite v že omenjene tri kategorije - stvari, ki jih boste obdržali, zavrgli ali podarili.

Večje stvari imajo prednost.

Pri selitvi najprej preselite večje kose pohištva, nato obvezne stvari, kot so pribor, krožniki, kozarci, posteljnina in brisače. Šele nato se osredotočite na malenkosti. Nepotrebne stvari zavržite.

Ponovna organizacija.

Če boste upoštevali zgornji nasvet, bo ponovna organizacija veliko lažja. Če bo v prostoru najprej postelja, bo lažje določiti, kje bodo stali nočne svetilke, blazine in pregrinjalo.

Podarite stvari, ki jih ne potrebujete več.

Na spletne strani, kot je na primer Podarimo.si, objavite vse stvari, ki jih ne potrebujete več. Zagotovo boste z njimi polepšali dan nekomu, ki jih nujno potrebuje.

V. J.

Foto: @posesuggestions

1.jpg