JYSK nadaljuje s prenovo slovenskih otroških letovišč


JYSK nadaljuje z družbeno odgovornim projektom »JYSK zgodba za lahko noč« z donacijo Taboru mladih Mojca v Dolenjskih Toplicah, kjer so v celoti opremili 10 hišk z vrhunskimi izdelki za spanje. Tabor mladih Mojca vsako leto obišče 1500 otrok in vse od ustanovitve leta 1976 večina hišk ni bila temeljito obnovljena.

»Hvala JYSK-u za vzmetnice, vzglavnike, posteljnino in ostale izdelke za spanje! Po igrivem dnevu bodo sedaj otroci in mladostniki še bolj spočiti vstopili v nov dan. V Taboru Mojca že več kot 30 let gostimo otroke iz socialno ogroženih družin, v okviru zdravstvenih letovanj, iz različnih vzgojno-varstvenih zavodov, v sodelovanju s Centrom za socialno delo, z Varno hišo, s svetovalno službo v šolah in vrtcih. Vidi se, kako zelo otroci potrebujejo druženje, kako jim manjka sprostitve, prostega gibanja, igre, zaupnega pogovora, varnega okolja brez napetosti in stisk. In kot vemo, je kakovosten počitek zelo pomemben.

Tabor Mojca ponuja čudovit prostor v naravi, ki nudi sprostitev, obilo športnih in družabnih aktivnosti ter stik z naravo in z živalmi, obenem pa ponuja varnost (ograjen z vseh strani) in sprejetost drug drugega. V taboru se trudimo otrokom zagotoviti vse, kar potrebujejo, pristopamo tudi individualno z različnimi strokovnjaki in vsakemu otroku poskušamo pomagati ter ga opolnomočitije povedala Marjeta Ferkolj Smolič, predsednica DPM Mojca Novo mesto.

Ivan Protega, Retail manager ter član Uprave podjetja JYSK, je spomnil na raziskavo Zveze prijateljev mladine Slovenije. Ta ocenjuje, da kar polovica otrok v Sloveniji med počitnicami ostane doma, zato se potreba po organiziranih potovanjih povečuje. Letovišča, ki jih v sklopu projekta obnavlja JYSK, pogosto brezplačno sprejemajo otroke iz socialno ogroženih družin in otroke s posebnimi potrebami. »V podjetju JYSK menimo, da je izredno pomembno, da imajo vsi otroci že od zgodnjega otroštva možnost, da čim več časa preživijo v naravi, saj tako postanejo odgovorni ljudje, ki spodbujajo trajnostni razvoj. Zato smo še posebej veseli tega projekta, saj prispevamo k ustvarjanju lepih spominov. Veliko otrok bo poleg raziskovanja narave in druženja s prijatelji dobilo priložnost, da se dobro naspijo na novo opremljenih posteljah, vsi pa vemo, kako pomemben je spanec za kakovosten razvoj.«

Breda Krašna, generalna sekretarka ZPMS, je o nadaljevanju sodelovanja z JYSK-om komentirala: »Podjetje JYSK nas je že drugo leto zapored razveselilo z donacijo, ki v naših letoviščih izboljšuje kakovost spanca naših otrok in s tem skrbi za njihovo boljše fizično in psihično zdravje. Naši organizatorji letovanj so nevladne organizacije, ki nimajo posebnih sredstev za novo opremo. Ta je ponekod že nujno potrebna zamenjave oziroma prenove, in tudi v Taboru Mojca je tako. Iskreno smo veseli ponovne donacije vzmetnic, vzglavnikov, odej in drugih izdelkov za spanje, da bodo otroške počitnice spočite in navihane. Hvala, JYSK!«

Poleg projekta »JYSK zgodba za lahko noč« je bil na tiskovni konferenci predstavljen tudi projekt »JYSK šola spanja«, ki še enkrat dokazuje, da je to dansko podjetje vodilna veriga, ko gre za izdelke za spanje. Poleg zagotavljanja kakovostnih rešitev za popolno opremljanje spalnice JYSK poudarja, da je predvsem strokovnjak za kulturo spanja.

»Ko smo pred letom dni začeli projekt »JYSK zgodba za lahko noč«, smo si zastavili zahteven, a pomemben cilj: enkrat letno obnoviti slovensko letovišče, ki ga upravlja naš partner Zveza prijateljev mladine Slovenije. Po naši prvi donaciji 70 vzmetnic domu Miloša Zidanška na Pohorju smo imeli priložnost videti, v kolikšni meri ta projekt vpliva na kakovost počitka otrok in mladih, ki redno bivajo v letovišču. Zavedajoč se tega dejstva, smo se odločili narediti korak naprej in začeli še en dolgoročni projekt »JYSK šola spanja« z namenom razvoja kulture spanja, ki prinaša konkretne predloge, rešitve in ideje za boljšo higieno spanja. Vse to, da bi zagotovili kakovostnejši in boljši spanec in s tem večjo kakovost življenja,« je povedala Zvjezdana Novak, JYSK Communications manager.

Več informacij o projektih podjetja JYSK lahko najdete na Facebook strani in na uradni spletni strani JYSK.si.

V. J.

Fotograf: Svit Pirnat

jysk_zgobda_za_lahko_noc_1.jpgjysk_breda_kras_na_ivan_protega_zvjezdana_novak.jpg