Ali je ‘Cwtch’ novi Hygge?


Na Instagramu in Pinterestu se je leta 2016 pojavil nov trend, ki je prišel iz Danske. Takoimenovani 'hygge' način življenja pomeni ustvarjanje udobja in občutka intimnosti. Je iskanje zadovoljstva v majhnih stvareh v topli družbi tistih, ki so nam najbližje. Ker Danci veljajo za najbolj srečne ljudi na svetu, bomo to zimo tudi mi v svoje domove in garderobo vnesli nekaj 'hygge' čara. Tukaj je 5 načinov, kako to storiti:

Osvetljava je ključnega pomena

Danci 'hygge' povezujejo s prijetno osvetljavo, ki jo pričarajo z velikim številom prižganih sveč.

Druženje

'Hygge' pomeni druženje v ožjem krogu, ki ga pospremijo tople pijače, prijetni pogovori in romantična glasba.

DIY

'Hygge' pomeni ustvariti svoj tempelj - to je lahko gnezdo iz blazin, toplih odej in božičnih lučk. Še bolje, če se nahaja ob kaminu.

Moda

Danci, ki sicer prisegajo na minimalizem, temu za 'hygge' udobje dodajo nekaj udobnih 'must have' elementov - pletene nogavice, mehke šale in 'oversized' pletenine v nevtralni barvni paleti.

Hrana

'Hygge' se povezuje z druženjem ob domačih priboljških, ki pogrejejo telo in duha. Jedi na žlico, kuhano vino in pite so zelo 'hygge'.

Ker pa se trendi venomer razvijajo, je po besedah strokovnjakov 'hygge' to sezono zamenjal oziroma dopolnil nov trend, ki prihaja iz Walesa in se imenuje 'cwtch' . Nikar se ne prestrašite, če se vam je 'hygge' življenjski stil prikupil, saj pri novem trendu ne gre za nič drugega kot za podoben trend, ki se osredotoča zgolj na urejanje udobnega in varnega doma. Še posebej 'cwtch' so majhni in izjemno udobni kotički za branje knjig, gledanje filmov in uživanje ob prijetni glasbi. V nadaljevanju preverite nekaj nadvse 'cwtch' (besedo izgovorite tako, da preberete besedo kutch) kotičkov, ki so kot nalašč za zimski čas pred nami.

V. J.

Foto: OMC Apartments

1.jpg5.jpg