Obrvi so okvir obraza

18. 2. 2024 // Lepota / Trendi ličenja

Obrvi niso samo okvir oči, ampak vplivajo na celoten obraz, zato je pri samem oblikovanju potrebno upoštevati naravno obliko in jih delno temu tudi prilagoditi. Zbrali smo nasvete, kako oblikovati in ličiti obrvi.

Ko se prvič odločite, da želite svoje obrvi oblikovati v idealno obliko, je zelo priporočljiv obisk strokovnjaka, razen če ste zelo vešči. Če se tega lotite sami, upoštevajte osnovne nasvete:

Oblika

Izhodiščna točka za oblikovanje je vaš nos. Obrv se začne ob isti liniji kot vaš nos. To točko boste najlažje določili tako, da postavite svinčnik tik ob nos.

Najvišja točka obrvi je tam, kjer je rob šarenice. To točko lahko določite tako, da postavite svinčnik ob nos in mimo zenice. Konec obrvi pa določite tako, da svinčnik postavite tik ob nos in ob zunanji kotiček očesa. Ko imate vse točke določene enostavno vrišete črto med njimi in zapolnite vmesni prostor.

Če so goste in dolge jih lahko tudi pristrižete in s pinceto delno razredčite dlačice. Pri tem bodite pozorne in natančne.

Če so izjemno redke uporabite šablone, s katerimi si lahko pomagate doseči idealno obliko. Šablono lahko ob senčenju malce premikate in jo s tem prilagodite svojemu obrazu in obliki obrvi.

Senčenje in polnjenje

Večina žensk vsakodnevno obrvi senči ter »polni« in s tem doseže popolnejšo obliko ter zapolni morebitne praznine. Barva senčila za obrvi naj bo vedno do dva odtenka temnejša od vaše naravne barve obrvi.

Vse več kompletov senčil za obrvi vsebuje tudi osvetljevalce, s katerimi ob robu obrvi korigirate linijo da so obrvi res lepe ter jasno začrtane in da še dodatno poudarite polt tik ob dlačicah.

Tudi če imate popolno oblikovane obrvi, uporabite črtalo za obrvi in čezenj nanesite še senčilo za obrv, nato pa osvetljevalcem po potrebi popravite linijo obrvi. Za piko na i uporabite še gel za utrjevanje, saj bodo tako vaše obrvi počesane v enotno linijo in utrjene cel dan.

Kateri izdelki?

Ker je na tržišču poplava izdelkov za obrvi, smo malce bolj podrobno opisali zakaj kakšen izdelke izbrati in njihove prednosti:

  • Boujois Brow Palette – set senčil za obrvi s tremi barvnimi odtenki, s spiralasto krtačko in diagonalnim aplikatorjem v enem. Trije koraki za osvetljevanje polti ob obrveh in dve barvi za senčenje obrvi.
  • Bourjois Brow Pomade – debelo črtalo za zapolnitev praznine v obrveh.
  • Max Factor Brow Counturing Kit – set sečil za obrvi s štirimi barvnimi odtenki s priloženo spiralasto krtačko in diagonalnim aplikatorjem v enem. Osvetljevanje in senčenje obrvi v enem.
  • Bobbi Brown Brow Kit – mehko senčilo za veke z dvema odtenkoma. Kit vsebuje tudi ogledalce, priloženi pinceto ter diagonalni ščetinast aplikator.
  • Clinique Just Browsing Brush-on Stayling Mousse – Barvna pena za obrvi za oblikovanje, obarvanje in utrjevanje obrvi.
  • Estée Lauder Brow Multi-Tasker 3 v 1 – črtalo s senčilom in črtalo, s katerim lahko v hipu oblikujete obrvi. Izdelek ima tudi spiralasto ščetko za česanje obrvi.

V. J.

Foto: Rimmel, Bourjois, Max Factor, Bobbi Brown, Clinique, Estée Lauder

1.jpgobrvi_oglatiobraz_svi.jpgOglati obraz