Kako se same naličiti za najdaljšo noč v letu

29. 12. 2015 // Lepota / Trendi ličenja

Silvestrovo je večer, ko vsi pričakujemo nekaj posebnega. Na ta dan je noč najdaljša in vzdušje je na vrhuncu. V vsej noriji in urejanju še zadnjih pomembnih fines se zvečer sprelevimo v glamurozne dame. Frizerja smo ujele in odkljukale s seznama, očarljiva obleka je na obešalniku, na varnem v garderobni omari, nohti so urejeni in za piko na i moramo poskrbeti še za zapeljiv make up. Kako se lotiti make up-a doma, da bo ravno tako svečan kot, če bi bile pri profesionalni vizažistki?

Ključni faktor lepega make up-a je nedvomno čista in negovana koža. Kožo namažemo z vlažilno kremo. V kolikor je koža mastna, se izogibamo mastnim kremam, ki povzročajo neprivlačen lesket na T predelu (čelo, nos in brada).

Nanesemo puder, ki nam je pisan na kožo in pri tem pazimo, da ga nanesemo enakomerno ter zarbišemo vse robove. Posamezne nepravilnosti odpravimo s korektorjem (mozoljčki, rdečica). Predel podočnjakov osvetlimo s svetlejšim korektorjem in v trenutku dosežemo videz svežega obraza. Podlaga je zelo pomembna. V kolikor ne naredimo dobrih temeljev, je zelo težko graditi naprej. Obstojnost make up-a je odvisna od dobre podlage. Tekoči puder in korektor je pomembno zamatirati. S suhim pudrom ne pretiravamo, če je koža že v osnovi suha.

Sedaj, ko smo podlago izpilile se posvetimo contouringu. Z bronzerjem zasenčimo pod lično kostjo in predele ki bi želele zožati ravno tako zasenčimo (ponavadi zmanjšamo čelo, brado ali nos). Posvetimo se obrvem, ki so okvir našega obraza in polovica lepega make up-a. Obrvi izrišemo s svinčnikom ali s senčilom. Pomembno jih je dopolniti točno tam, kjer je potrebno, da bodo na koncu simetrične.

V kolikor se je med ličenjem v gubicah zgornje veke nabralo kaj pudra, veko pomatiramo in jo tako pripravimo za ustvarjanje. Na celotno veko (od trepalnic vse do obrvi) nanesemo belkasto-bež mat barvo. S svetlo rjavo ali sivo na pregibu med spodnjo in zgornjo veko naredimo bananico oz izrišemo globino. Zunanje kotičke oči obarvamo s temno rjavo, kar pa tudi sproti zabrišemo, da ni ostrih linij. Zabrisani prehodi dodajo vrednost zapeljivemu pogledu. Na sredini veke uporabimo svetleči pigment v bronz barvi, katerega ravno tako dodamo na spodnji del oči na sredino. Notranjim kotičkom dodamo peščeno barvo, ki poskrbi za ravno pravšnji lesket.

Poseben učinek dosežemo s sredinskim delom - bronz barvo z bleščicami. Vse barve se ponovijo spodaj pod trepanicmi. Pomembno je, da so zabrisane in da dosežemo estetsko prelivanje barv. Na koncu dodamo očem še piko na i – zapeljivo črno črto.

Zelo elegantna in obenem zapeljiva je prav eyeliner črta. Za ličenje z eyelinerjem moramo imeti mirno roko in sposobnost koncentracije. Dodatek k zapeljivemu pogledu dajo tudi umetne trepalnice. V kolikor so vaše že po naravi zelo dolge in goste, jih po vsej verjetnosti ne potrebujete. Moje mnenje je, da trepanice pridajo k glamuroznosti in predvsem žensko naredijo samozavestno.

Bleščečim očem in lepo zasenčenim ličnicam bi dodala še pudrasto barvo šminke, ki jo nanesemo na predhodno izrisane ustnice.

In še dodaten nasvet: za dodatno obstojnost ustnice izrišite s svinčnikom in jih - preden nanesete šminko – pomatirajte s suhim pudrom.

Ljubinka Đokić

http://www.shape.si/

lj.jpg