Beauty nasvet dneva

3. 4. 2015 // Lepota / Trendi ličenja

Koža je največji organ oz. čutilo, ki varuje vse druge organe v organizmu. Ponekod je debelejša, drugod pa zelo tanka. Potrebno jo je ustrezno negovati, še posebej predele kjer je koža tanjša.

Pred nanosom ličil je potrebno kožo ustrezno očistiti in navlažiti. Zdrava, sveža, sijoča ter gladka koža je najboljša osnova za ličenje, ker potem potrebujemo minimalističen nanos ličil, ki pričara naraven ter sijoč videz.

Kožo najprej dobro očistimo s čistilnim gelom.

V primeru, da se povrhnjica lušči in je hrapava, je potrebno narediti piling obraza, ki bo odstranil odmrle celice. Po pilingu je koža gladka in lepa ter pripravljena za nadaljno nego.

Ko je koža očiščena in gladka nanesemo serum okoli oči ter na predele kjer so mimične gubice. Serum izjemno spremeni videz in občutek kože. Globoko vlaži, kožo oskrbi z aktivnimi učinkovinami in ustvari odlično podlago za nanos ličil. Vidno izboljša teksturo, sjaj in vitalnost kože.

Sledi še gel, ki se nanaša pod kremo. Funkcija gela je, da kožo neprekinjeno vlaži in jo oskrbuje s hranili proti stranju. Nato nanesemo še kremo, ki kožo varuje pred izsušitvijo. Ne pozabite tudi na vrat in dekolte. V prihajajočih vročih dneh, ko je sonce bolj intenzivno nanesemo kermo z zaščitnim faktorjem.

Nič ni bolj pomembno kot to, da je vaša koža pred nanosom ličil čista in navlažena.

Sedaj je koža je pripravljena za nanos tekoče podlage.

Ljubinka Đokić

http://www.shape.si/

1_4.jpgbeautiful-skin-tips.jpg