Zoya Naked Manicure prejel nagrado revije Allure

17. 10. 2015 // Lepota / Novosti

Redne uporabnice lakov in permanentnih lakov širom sveta so se enostavno sprijaznile z obarvanostjo nohtov, ki so posledica živih in intenzivnih barv, kot tudi permanentnih lakov. Tako je bila dolgo časa edina rešitev za obarvane nohte le dolgo obdobje, ki ga je bilo treba prebroditi, da noht preraste. Tako se je večina uporabnic raje kar poslovila od nežnih pastelnih tonov, ki ne prekrijejo nepravilnosti na nohtni plošči.

Zato se je kreativni direktor pri Zoyi (nekdanji vizažist v gledališču) domislil preproste ideje: barvne korekcije nohta. S tem namenom so pri blagovni znamki ustvarili prosojen lak z nežno vijoličnim tonom, ki nevtralizira obarvanost nohta in zapolni brazde, da je noht zopet zdrav in sijoč.

Celoten Naked Manicure sistem vsebuje tri korake. Postopek pričnemo s podlakom, ki vsebuje negovalne sestavine in zaključimo z nadlakom, kjer lahko izbirate med visokim sijajem in naravnim satin učinkom. Med obema pa seveda leži skrivnost in sicer vmesni sloj oz. drugi korak. Ravno ta je ključen pri nevtraliziranju rumenega pigmenta. Da bi dosegli željeni učinek so kemiki najprej zmanjšali količino titaniumovega dioksida, sestavino ki spremeni transparentne lake v pastelne. Želeli so doseči učinek, kjer bo noht popolnoma viden skozi lak. Nato so dodali drobno brušene rožnato-vijolične pigmente, ki nevtralizirajo rumeno obarvane nohte. Na koncu postopka so dodali še optične mehčalce svetlobe, drobne reflektivne delce, ki omogočajo gladek izgled nohta in prosojna keratinska polnila, ki zapolnijo razpoke v nohtih.

Foto: PR

nm_groupshot_4_cmyk.jpgzoya_allure_beauty_breakthrough_winner_960x960.jpg