Vaša sladka razvada sedaj ne bo več povzročala gubic

12. 6. 2024 // Lepota / Novosti

Vsi se lahko strinjamo, da nam sladkor pomaga dvigniti razpoloženje, marsikomu pa ni znano, da lahko pripomore tudi k staranju naše kože. Sladkor namreč povzroča proces glikacije, ki vodi v izgubo elastičnosti kože in posledično hitrejši nastanek gub.

Vpliv sladkorja na kožo

Glikacija je naravni proces v telesu, pri katerem se sladkorji vežejo na beljakovine, kot sta kolagen in elastin, in s tem spremenijo delovanje samih beljakovin. Sčasoma ti sladkorji in beljakovine namreč začnejo tvoriti stabilne spojine, imenovane napredni produkti glikacije, znane tudi pod imenom AGE. Posledično beljakovine otrdijo in postanejo manj učinkovite, kar oteži ohranjanje kože močne in prožne. Povedano drugače, sladkor oslabi kolagenska in elastinska vlakna v koži, zaradi česar ta izgubijo svojo elastičnost in odpornost. Skupaj z UV-sevanjem proces prispeva predvsem k nastanku gub in rumenkastem tenu kože.

Pionirska inovacija za boj proti "sladkim" gubam

Po skoraj desetletju raziskav in 1.700 preizkušenih aktivnih sestavinah so znanstveniki podjetja Beseirsdorf odkrili rešitev, s katero lahko brezskrbno uživate v vsakem grižljaju svoje priljubljene slaščice. „Po lansiranju prvih izdelkov za nego kože s koencimom Q10 pred več kot 25 leti zdaj delamo še en odločilen korak v segmentu proti staranju z našo novo sestavino proti glikaciji. Preživeli smo približno deset let intenzivnega raziskovanja glikacije v koži in iskanja učinkovitega aktivnega sestavnega dela. In uspelo nam je,“ pojasnjuje dr. Gitta Neufang, višja podpredsednica korporativnega raziskovanja in razvoja ter vodja več kot 1.000 raziskovalcev v podjetju Beiersdorf.

Zmagovalna sestavino, imenovano NAHP (N-acetil-L-hidroksiprolin), so strokovnjaki poimenovali kar GLYCOSTOP. Ta zavira proces glikacije do 68 odstotkov, saj molekulam sladkorja preprečuje vezavo na beljakovine in s tem slabljenje kolagenskega vlakna.

NIVEA Q10 Expert Dual Action serum proti gubam zahvaljujoč inovativni sestavini GLYCOSTOP in največji koncentraciji čistega koencima Q10 zmanjša tudi najgloblje gube in preprečuje nastanek novih.

Hkrati izdelek zagotavlja visoke trajnostne standarde. Ne vsebuje silikonov, mineralnih olj in biološko nerazgradljivih polimerov. Embalaža, visokokakovostna steklena pipeta, je izdelana iz recikliranega stekla, ki ga je po uporabi možno ponovno reciklirati.

Foto: PR

glikacija_je_naravni_proces-_pri_katerem_se_sladkorji_vez_ejo_na_beljakovine_in_s_tem_zavi_rajo_njihovo_delovanje.jpg