Po micelarni vodici so tukaj še micelarni geli!

1. 11. 2017 // Lepota / Novosti

V kolikor imate dovolj agresivnih sredstev za čiščenje obraza, sta micelarna voda in micelarni gel izvrstna rešitev za vas.

Micelarna voda služi čiščenju in vlaženju kože in je še posebej primerna za vse, ki jim umivanje obraza s trdo vodo ne odgovarja. Je podobna toniku, z razliko, da se z njo odstranjuje make up in da so to zelo nežni izdelki, ki kože ne izsušijo in je ne dražijo. Ime “micelarna” izhaja iz poimenovanja mikroskopsko majhnih aktivnih delcev “micele”, ki z micelarno tehnologijo omogočajo še posebej nežno čiščenje kože. Inovativna micelarna sestava nase kot magnet veže nečistoče in ličila ter kožo tako očisti z neverjetno nežnostjo in povsem brez drgnjenja. Micelarno vodo na obraz nanesemo s pomočjo kosma vate in nato z njim temeljito očistimo obraz.

Micelarno vodo obožujejo modeli, aktivne ženske in poslovne ženske, predvsem pa so nad njo navdušene Francozinje, ki jim odgovarja njena praktičnost, uporabnost in dejstvo, da je po uporabi ni potrebno izpirati. Večina micelarnih vod ne vsebuje dišav, barvil in parabenov, kar je dodaten plus za vse z zelo občutljivo kožo.

Ker se na področju kozmetike nenehno pojavljajo inovacije, so se micelarni vodici sedaj pridružili tudi geli, ki jih z nekaj vode nežno vmasiramo v obraz in nato obraz obrišemo z brisačo. Tako kot micelarna voda tudi geli temeljito očistijo obraz ter navlažijo in pomirijo kožo. V nadaljevanju preverite, katere znamke jih že imajo v svojih kolekcijah za nego obraza.

V. J.

Foto: Instagram, Garnier, Clinique, La Roche-Posay, L’Oreal, Douglas

screen_shot_2017-10-30_at_13_09_04.jpg1.jpg