Nemško negovalno olje z vitamini sedaj na voljo tudi pri nas

31. 5. 2018 // Lepota / Novosti

Zgodba o uspehu znamke frei öl se je začela leta 1966. Nemški farmacevt iz mesta Nürenberg Walter Bouhon, je spoznal pozitiven učinek rastlinskih olj na kožo in je bil prvi, ki jim je dodal hranljive vitamine. Z veliko pionirskega duha in ljubezni je nato razvil formulo, ki je naredila opazno razliko. Njegova frei öl olja vsebujejo oljno sestavo, podobno tisti, ki jo vsebujejo maščobne kisline v koži in se povežejo z njeno zaščitno plastjo, ter zadržujejo vlago v koži. Steklenička olja, ki vsebuje čarobno esenco, je tako postala najbolje prodajan izdelek v Bouhonovi lekarni.

Danes je frei öl ena najkvalitetnejših blagovnih znamk, za nego kože v Nemčiji. frei öl izpolnjuje najvišje standardne kakovosti, učinkovitosti in prijaznosti do kože, zaradi česar je idealna za vsakogar, ki svoji koži želi podariti točno tisto, kar potrebuje. Na slovenski trg z današnjim dnem prihaja 6 izdelkov, ki spadajo v kategorijo veganskih izdelkov ter ne vsebujejo mineralnih olj (parafina), alkohola, barvil, konzervansov, PEG/PEG-derivatov ter silikona.

To so:

Skincare Oil (olje za nego kože), ki z žlahtnimi olji razvaja & regenerira kožo, podpira obnavljanje celic z vitaminom A, opazno zmanjšuje brazgotine in strije in zmanjšuje neenakomeren ten kože.

Shaping Oil (olje za oblikovanje telesa), ki z izvlečkom belega volčjega boba olikuje & učvrsti telo. Ima tudi anti-celulit-efekt: izvleček rdečega maka aktivira lipolizo 10-krat bolj učinkovito kot kofein. Karitejevo maslo in ovseno olje pa kožo hranita in zagotavljata žametno mehak občutek.

Masažno olje za nosečnice, ki učinkovito preprečuje nastajanje strij, povečuje elastičnost kože z vitaminom E in intenzivno neguje z omega 3 in 6 maščobnimi kislinami, pridobljenih iz naravnih olj (olje jojobe in pšeničnih kalčkov). Poleg vsega tega tudi pomirja napeto kožo z bisabololom iz kamilice.

Baby Oil (otroško olje) vsebuje le 5 sestavin in zagotavlja 8 urno vlaženje kože z ovsenim oljem, krepi zaščitno pregrado kože z organskim sončničnim oljem, podpira naravni razvoj zdrave kože in pomirja z vitaminom E. Prav tako z oljem slivovih jedrc ščiti kožo pred pleničnimi izpuščaji, zahvaljujoč olju semen črnega ribeza pa je idealen kot dodatna nega za atopijski dermatitis (nevrodermatitis).

Cleansing Oil & Mask (čistilno olje in maska) očisti sledi onesnaženja ozračja, ki ostanejo na koži. Odstrani celo najbolj drobne prašne delce (PM 2,5 mikronov) in ima detox-efekt: osvobaja kožo pred stresnimi substancami in podpira razstrupljanje kože. Odlično se odreže kot odstranjevalec ličil: očisti tudi vodoodporna ličila (obraz in oči) in ne pušča občutka mastne kože.

Facial oil (olje za obraz) krepi zaščitno pregrado kože zahvaljujoč omega 6 maščobnimi kislinami pridobljenih iz ovsenega olja. Povečuje vlago kože s patentirano aktivno sestavino RevidratTM in koži daje svilnato gladek občutek.

Izdelki so trenutno na voljo v spletni trgovini www.freiol.si in v veleblagovnici NAMA Ljubljana.

V. J.

Foto: Freiol / Moja galerija – Sandra Vidmar

web_banner_alja_950x646-1.jpgpzn11358897_pflegeo_l_flasche_200ml_72dpi.jpgOlje za nego kože