Kakšno dišavo izbrati za v službo?

19. 11. 2017 // Lepota / Novosti

Izbiranje dišave za v službo je delikatna zadeva, saj takšna dišava ne sme biti premočna – si predstavljate polno pisarno močno odišavljenih sodelavcev? Za vas smo zbrali nekaj nasvetov, kako izbrati dišavo za delovno mesto in katere se nam zdijo odlična izbira.

Izogibajte se parfumov v oljih ali trdnem stanju

Tovrstni parfumi sicer pogosto zelo lepo dišijo in jih imajo uporabniki zelo radi (še posebej tisti, ki se lotijo »naredi si sam projektov« in si dišavo izdelajo sami). Žal pa so te dišave pogosto slabo obstojne in je zato potrebno nanose tekom dneva ponavljati, zato niso ravno praktični.

Uporabite parfum, ki vas polni s pozitivno energijo

Dišave so zelo osebna reč – morda bo ista dišava vas napolnila z energijo, vašo prijateljico pa ne. Poiščite takšno, ki vam bo ustrezala in bo dvignila vaše počutje, kajti dišave lahko zelo vplivajo na vaši produktivnost. Priporočamo ženskega Hugo Boss The Scent for Her in moškega Hugo Boss The Scent for Him, za malce bolj drzne kreativce pa Paco Rabanne 1 Million ali Lady Million.

Preden kupite parfum, ga nosite vsaj en dan

To pravilo velja za nakup dišav za vse priložnosti. Pred nakupom parfuma naredite v trgovini ožji izbor, do pet dišav, ki jih preskusite na lističih (bloteji), najbolj všečno dišavo pa tudi na koži (na zgornji strani dlani). Parfum namreč na vsaki koži diši drugače, dišava se pa tudi tekom dneva lahko tudi spreminja. Pred testiranjem dišave je dobro, da ne pijete kave, ne kadite in ne jeste zelo začinjenih jedi, kajti vse to vpliva na vonj.

Osnovni nasveti za kupovanje nove dišave:

Najprej premislite, kakšno dišavo želite – sadno, cvetlično, orientalsko … Priporočamo, da za v službo izberete sveže vonje.

Testne lističe posprejajte v razdalji 30 do 50 cm in povonjate. Če med vašim izborom ne vonjate več razlik med dišavami, »predramite« nos tako da, ga podrgnete v kožo/nadlakt. Ne vonjajte kave, ki je na voljo v trgovini, saj je izjemno intenzivna esenca.

Če dišava v vas vzbuja dobro razpoloženje, je to vaša nova dišava.

V. J.

Foto: Boss, Paco Rabanne

boss_the_scent_for_her_edp_50_ml_steklenic_ka_in_embalaz_a.jpgHugo Boss The Scent for Her737052972268_boss_the_scent_for_him_edt_50ml_steklenic_ka_in_embalaz_a.jpgHugo Boss The Scent for Him