Kako uporabno je kokosovo olje v lepotne namene?

20. 3. 2015 // Lepota / Novosti

Vedno bolj popularno kokosovo olje je sestavina mnogih lepotnih pripravkov, saj vsebujeje snovi, ki imajo blagodejni učinek na kožo, lase in nohte. Od zdaj naprej ga lahko uporabljate ne samo v kuhinji, ampak tudi v kopalnici in še kje.

Kot odstranjevalec ličil

Če vaš odstranjevalev ličil za seboj pušča razmazano maskaro in občutek, da ne more počistiti vsega, potem je čas za spremembo. Kokosovo olje bo očistilo prav vse. Na obraz nanesite manjšo količino, ga pustite učinkovati nekaj časa, nato pa ga nežno odstranite z bombažno blazinico.

Kot mazilo za ustnice

Čeprav trenutno zunaj ni mraza in vam ustnice najverjetneje ne pokajo kar tako, si nekaj kokosovega olja pripravite za naslednjo zimo. Če se boste redno mazali, bodo vaše ustnice brez dvoma gladke in zapeljive.

Kot balzam za lase

Olja za lase so precej draga. Zakaj bi zapravljali velike količine denarja, ko pa lahko preprosto kupite le kokosovo olje in ga nanesete na z brisačo osušene oprane lase? Stvar je zares preprosta. Kokosovo olje bo v vaših laseh zadrževalo več vlage, zato bodo ti na pogled lepši in bolj sijoči, manj pa bo tudi razcepljenih konic.

Kot mazilo prosti strijam

Če ste ravnokar rodili, ste noseči, ali pa le veliko telovadite, imejte nekaj kokosovega olja vedno pri roki. Redno ga nanašajte na najbolj izpostavljene dele in rezultat ne bo izostal.

Kot osvežilec daha

Ne, ne pravimo vam, da boste morali jesti kokosovo olje, da vam bo lepše dišalo iz ust. Res pa je, da se bo vaš dah znatno osvežil, če boste mešanico vode in žličke olja grgrali približno 20 minut. Kokosovo olje ima namreč tudi čistilne lastnosti, znano pa je tudi po tem, da deluje antibakterijsko. Vaši zobje bodo bolj beli, dlesni pa bolj zdrave.

Kot krema za okoli oči

Podobno kot za olja za lase, lahko preveč denarja zapravimo za drage kreme za okoli očo. Temu zdaj lahko naredite konec in začenete uporabljati cenejšo in naravnejšo različico! Na predel okoli oči nanesite nekaj kokosovega olja, ki bo nežno učinkovalo na rahle gubice in neravnine.

Kot sestavina naravnega deodoranta

Doma si lahko naredite tudi naravni deodorant. Zmešajte kokosovo olje, sodo bikarbono in eterično olje čajevca, pa boste pred neprijetnimi vonji zaščiteni brez neprijetnih in škodljivih kemikalij.

P.C.

1.jpgcoconut.jpgorganic-virgin-coconut-oil.jpg