Unikatni nasveti za rjavolase lepotice

22. 2. 2021 // Lepota / Frizure

Vsi poznamo klasične šale o blondinkah in rjavolaskah. Lahko so žaljive in laskave. Toda danes se s tem ne bomo ukvarjali. V tej objavi so v središču pozornosti nasveti za vse tiste rjavolase lepotice, ki razmišljajo o dodatni negi svojih čudovitih las.

Kokosovo mleko

Kokos se imenuje drevo življenja z razlogom. Kokosovega mleka ne omejujte le na pripravo piščančjega karija, ampak ga uporabite tudi kot učinkovit izdelek za nego las. Pred umivanjem las kokosovo mleko vtrite v lasišče in z njim premažite tudi cele lase, od korenin do konic.

Proizvodi brez sulfatov in silikonov

Poiščite izdelke za nego las, ki ne vsebujejo sulfata in silikona. Teh kemikalij ne potrebujete, še posebej, če imate suhe in poškodovane temne lase.

Umivanje las vsak drugi dan

Če le morete, si las ne umivajte vsak dan. Dajte lasišču čas, da zadiha ter da naravna olja opravijo svoje delo pri negi las. Vaše naravno olje je vaša najboljša obramba las. Tam je bilo že dolgo preden so se v modo pojavili vsi modni izdelki za lase.

Pivo v laseh

Pivo je bogato z vitamini in beljakovinami, alkohol pa očisti nečistoče, tako da po negi s pivom lasje postanejo mehki in sijoči. Prvič tovrstno nego preizkusite med vikendom, saj se lahko zgodi, da pivo na laseh pusti svoj značilen vonj.

Izognite se drastičnim spremembam

Če le lahko, se izognite drastičnim spremembam, kot je na primer beljenje las. Če si želite spremembe, lase posvetlite ali potemnite do največ dva odtenka.

Vlaga las

Lasje so lahko zaradi prepogoste nege izčrpani, suhi in lomljivi. Na lase dnevno nanesite olje ali serum, s katerim boste svojo grivo zaščitile pred zunanjimi dejavniki.

V. J.

Foto: Instagram

1.jpg@BEAUTYFULMAG