Tamara Janža: Slovenke bi morale frizerjem predvsem bolj zaupati!

23. 12. 2016 // Lepota / Frizure

Uspešna in priljubljena frizerka Tamara Janža je letos odprla prenovljen in razširjen studio Tamara Team, ki navduši s prijetnim ambientom, prijaznim osebjem in kakovostno sodobno opremo. Frizerska mojstrica, ki je dogovorna za trendovski videz nekaterih naših najljubših estradnikov, je tokrat odgovorila na nekaj naših vprašanj v povezavi z novimi trendi na področju striženja in barvanja las ...

Kakšne so največje napake Slovencev pri izbiri frizure?

Slovenke bi morale frizerjem predvsem bolj zaupati. Bile bi lahko bolj odprte za spremembe, ki lahko osvežijo videz in poživijo obraz. Prav tako Slovenci, ki se bojijo sprememb in je njihov najpogostejši odgovor na vprašanje, kakšno frizuro si želijo: enako kot zadnjič. Menim, da bi morali biti frizerji bolj odločni pri svetovanju, saj se ljudje bojijo novosti, ker ne vedo, kakšen bo končni rezultat.

Kakšno je vaše mnenje o posnemanju frizur zvezdnikov?

Posnemanje zvezdnikov se mi zdi nekaj povsem normalnega, saj so ravno oni trend seterji, ljudje pa se radi poistovetimo z uspešnimi ljudmi. Tu ne moremo mimo omembe sester Kardashian, ki jih naše stranke še kako rade navedejo kot primer, ko opisujejo, kakšno frizuro bi si želele.

Kateri je trenutni največji trend v striženju las?

Še vedno je bob najuspešnejša forma, kar ni čudno, saj dolžina do ramen ali long bob pristojita večini tipov žensk. Takšna pričeska je univerzalna in se enostavno vzdržuje. Dolgolaske naj se pogumno odločijo za spremembo, saj frizure delujejo živo.

In barvanju?

Barve so iz platinasto blond prešle na pastelne odtenke. Najbolj priljubljena sta hladna 'baby pink' in nežna sivo vijolična. Poleg popularnih pastelov so to sezono izjemno priljubljeni tudi živahni neonski odtenki, ki jih v našem salonu nanašamo v ombre mavrični tehniki, pri čemer kombiniramo cel spekter barv.

Kaj pa praznične frizure - so letos v trendu spete pričeske ali spuščeni lasje?

Praznične frizure naj dopolnjujejo praznični make up in zapeljiv stajling. Frizura naj ne bo preumetelna, ampak naj bodo lasje sveže oprani in lahkotno dvignjeni.

V. J.

Foto: Katarina Veselič

kvp3384.jpgkvp3297.jpg